1. Home
  2. Community
  3. Lisette1005
  4. Kookboek Hoofdgerechten vis
Kookboek "Hoofdgerechten vis"

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Lekkere combinatie van verse zalm met prosciutto! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

O la la dit is lekker en zeker nu met warm weer. Vrijdag is altijd visdag en dan koop of haal ik altijd spartelverse vis. Toen kwam ik spontaan op het idee, vanwege het warme weer, om eens een saltimbocca te maken van verse vis. Het is eigenlijk een Italiaans vleesgerecht, kalfsvlees of kipfilet omwikkeld met rauwe ham en salie. Gewaagd, maar proberen. Is dit lekker met vis ? Ja heerlijk ! Zo lekker zelfs dat ik het graag deel en helemaal niet moeilijk om te maken. Visliefhebbers, en dat zijn er gelukkig veel, probeer dit want dit is gewoon vreselijk lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal één keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Deze vleeskoekjes die oorspronkelijk uit Sicilie komen zijn bijzonder geschikt als hartige hapjes uit het vuistje voor bij een feestje (dan wel wat kleiner maken ), maar smaken ook heerlijk bij mijn recept van de pikante aardappelsalade. Een recept uit het boek "De Italiaanse keuken" van Claudia Roden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top