1. Home
  2. Community
  3. Lisette1005
  4. Kookboek Hoofdgerechten vlees
Kookboek "Hoofdgerechten vlees"

Een licht en heel verfijnd vleesgerecht. Echt een van de smakelijkste Italiaanse gerechten. Verrukkelijk met een Soave en heerlijk bij mijn recept ZUCCHINI AL FORNO …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze verrukkelijke Indische speklapjes zijn heerlijk gekruid en worden heerlijk zacht en mals in de oven. Ik heb hiervoor speklapjes a la minute gebruikt, dus hele dunne lapjes. Een dergelijk recept stond ooit in Allerhande, maar ik heb mijn eigen kruidenmelange gemaakt en ook de oventijd helemaal aangepast. We aten deze speklapjes bij boerenkoolstamppot en dat smaakte super lekker. Ik ga ze zeker vaker maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heel erg lekker deze romige, herfstige, smaken verstopt binnen in een gehaktbrood. De bovenlaag is krokant door de gebakken uitjes. Deze staat garant voor een hemelse smul orgie aan tafel want alles gaat op Eet dit op een donkere koude dag samen met gebakken aardappels. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Een wijn-balsamico sausje smaakt al hemels en helemaal in combinatie met mals vlees. De keus voor varkenshaas was dus makkelijk, maar met kipfilet werkt het ook. Pas op dat het niet droog wordt. Lekker Italiaans gekruid, verse, krokante, aardappelkroketten erbij en een groentegarnituur en de smaken spatten van je bord af. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng olie, azijn, sjalotjes, suiker, peper en zout. Meng 2 el van de saus door de kip. Verdeel de helft van de tomaten in een ovenschaal. Voeg kip, de overige tomaten, tomatenpuree en kappertjes toe. Schenk de saus erover. Bak 25 min. in de oven. …  Lees verder »

Dit recept is uit een boek van Jamie Oliver. Maar ik heb het veranderd naar eigen smaak dus hieronder staat vermeld wat ik gebruikt heb. Het was super lekker! Ik heb de kip in de marinade gezet en ondertussen de rest klaargemaakt omdat ik het gelijk wilde eten. Heb je voldoende tijd zet dan de kip een nacht in de marinade. Het recept van Jamie vermelde 500 ml water. Ik heb het een hele tijd laten inkoken en ik moest op het laatst de saus binden met bloem. Dus ik heb bij dit recept 250 ml water vermeld, dat is ruim voldoende denk ik. De fotos zijn eigen fotos. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

De kipfilets krijgen een lichte paneerlaag waardoor de vulling goed in de kipfilets blijft zitten. Door de kipfilet snel rondom bruin te bakken en daarna in een voorverwarmde oven verder te garen blijven ze heel erg sappig. Terwijl de kip in de oven staat heb je je handen vrij voor de andere gerechten. Ik heb dit gemaakt voor een familiediner en het viel bij allemaal heel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Geen zin om karbonades gewoon te bakken, dus lekker gekruid in een ovenschaal onder de ovengrill. Ze waren overheerlijk. Geen vet formuis en smullen maar! Schouderkarbonades zijn hier het meest geschikt voor. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke "zomerse" kalkoenschnitzels. Lekker snel klaar en verrukkelijk van smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Kipfilet gevuld met rauwe ham, Parmezaanse kaas en basilicum en dan in een heerlijke roomsaus. Eenvoudig te maken en snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Involtini zijn Italiaanse blinde vinken. Deze bestaan uit een schnitzelrolletje met een vulling van rauwe ham, salami en basilicum in een verrukkelijke tomaten-pestosaus. Een door mij aangepast recept van Hans Belterman …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept is "een beetje van mezelf en een beetje van Jamie". Ook voor de slowcooker. Lekkere zacht gestoofde gevulde runderrolletjes in een heerlijke tomatensaus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Door precies het recept te volgend en de runderfilets eerst kort in de pan te bakken en daarna op een lage stand in de oven krijg je een heerlijke rosé gebakken ossenhaas. Niet te droog maar heerlijk sappig. Het korstje op de runderfilet van de pijnboompitten maakt het geheel af! Bij ons was de runderfilet echt perfect. Goed voor te bereiden als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Volgens mijn vriend de lekkerste ballen van NL, volgens mij gewoon een goed recept. Niks meer & niks minder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top