1. Home
  2. Community
  3. Lisette1005
  4. Kookboek Stoofpotjes
Kookboek "Stoofpotjes"

Toevallig kwam ik dit herfstige recept tegen in een horecafilm en heb het meteen, zonder aarzelen, gemaakt. Voor liefhebbers van stoofjes is dit hem wel hoor. Deze hachee mag altijd blijven! Hij is makkelijk na te maken en barst van de smaken. Het geheim der smaken zit hem in de Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel, het beste uit de winkel) en de sjalotjes. Gebruik geen gele of rode uien. Een blikje ras el hanout van Jonnie Boer van Euroma is te koop bij Albert Heijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Dit is een geweldig lekker recept, ik het op smulweb gezet om het met jullie te delen. Het idee is ontstaan toen ik dacht aan ingrediënten voor een echt herfstgerecht. (hoewel, in de winter zal het ook heerlijk smaken). Alles moest van mij in één pan dus groenten, vlees enz zodat ik alles tegelijk kon opscheppen. Ik had de neiging om knoflook toe te voegen maar heb het niet gedaan want knoflook heeft toch een eigen specifieke smaak, die zeer aangenaam is, maar de smaak van deze ingrediënten zou beïnvloeden en dat wilde ik niet. Dus besloten om het niet te doen. Vandaag voor de 1e keer gemaakt en we hebben er werkelijk van zitten smullen! Ik heb het gemaakt in de slowcooker en kan zijn dat de slowcooker die je hebt voorverwarmd moet worden (duurt meestal ongeveer 18 min, houdt daar rekening mee). Verder zie je onderaan dit recept bij serveertips hoe lang het ongeveer kan duren in de oven of op het gas. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus. …  Lees verder »

Kabeljauwfilet met tomaten, knoflook en peterselie uit de oven …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Het is nog volop winter dus heb nog een lekker stoofje gemaakt. Ik heb nog heel mooi rundvlees en moest worden gebruikt. Dit stoofje is anders dan alle andere, maar beslist niet minder lekker, integendeel ! Al die kruiden, de hele melange bij elkaar, indien je weet wat ze in de Provence gebruiken, geeft het vlees juist een heerlijke smaak mee. Bovendien ziet het er leuk en kleurrijk uit op het bord want als je lekker eet dan willen alle zintuigen wat, je ogen dus ook. Smakelijk ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een heerlijke eenvoudige kip-stoofschotel met rozemarijn. Weinig ingrediënten maar o zo lekker! N.B. In plaats van kippenpoten kun je (misschien nog lekkerder) kipdijfilet gebruiken. Kipdijfilet is zonder vel en zonder bot, maar veel lekkerder van smaak dan kipfilet. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een recept uit het boek `Le Creuset Stoofpotten` Dit is zoals het recept omschreef inderdaad een tikkeltje anders en bijzonder smaakvol. De tijd die aangegeven werd in het boek klopt (110 minuten) de ingrediënten waren duidelijk omschreven. Bij de sherry en de wijn stond niet vermeld of het droge, medium of zoet moest zijn. Ik heb een medium sherry genomen en een gewone droge witte wijn. Al met al een recept wat ik zeker meer zal maken en vooral omdat ik de room vergeten was toe te voegen (had ik in de koelkast gezet) vandaar dat op de foto geen crème kleur maar helder vocht te zien is. Wij hebben er knapperig bruin stokbrood bij gegeten om in het lekkere sap te dopen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Klassieker. Vanaf de 16e eeuw speelde het geslacht Stroganoff een belangrijke rol in het Rusland van de tsaren. De Stroganoffs bezaten landgoederen, steden en fabrieken. Ook op militair terrein spraken ze een woordje mee. Op hun advies werd Siberie aan de tsaar onderworpen. Een van de graven Stroganoff leerde op een inspectiereis naar deze provincie een heerlijk vleesgerecht kennen. Terug aan het hof zette hij het de tsaar voor: "Boeuf Stroganoff" was geboren. In de loop der jaren is Boeuf Stroganoff ook buiten Rusland een geliefd gerecht geworden. Tot op de dag van vandaag staat het overal ter wereld op de kaart in restaurants en veel chef-koks hebben er hun variatie op bedacht. Hier het originele recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle. Dit gerecht smaakt echt vreselijk lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

Het is nu erg koud buiten, de winter is gekomen. Nu ik dit schrijf vriest het hier alweer -10 graden en het zal in februari en begin maart ook nog wel vriezen dat het kraakt. Als je de hele dag buiten bent geweest in de kou of misschien wel hebt geschaatst wat is er dan lekkerder dan een pan heerlijk stoofvlees? Warm je heerlijk vanbinnen flink van op. Dit is mijn authentieke Hollandse Hachee, maar anders klaargemaakt. Het resultaat is meer smaak en een nog lekkerder saus. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit zeer geschikt. Probeer het zelf maar en laat je verrassen door de smaken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top