1. Home
  2. Community
  3. Lisette1005
  4. Kookboek Ovenschotels
Kookboek "Ovenschotels"

Als het zo koud is eten we graag stamppotten of ovenschotels. De verwarmen je. Ik had nog spruitjes, spekreepjes en paddenstoelen in de koelkast en wilde weer eens iets anders. Maar wel een ovenschotel. Deze keer zonder kaas. Om de spruitjes toch weer een andere smaak te geven heb ik pittige mosterd met creme fraiche door elkaar geroerd en dit door de spruitjes gemengd. In één woord VERRUKKELIJK, Echt een ovenschotel om nog eens te maken. De  aardappelschijfjes bovenop heb ik deze keer niet met kaas bestrooid, maar wat ingevet met gesmolten boter. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

  Jachtschotel is een typisch wintergerecht dat van oorsprong werd gemaakt van restanten wild, aardappelen en uien. Later werden daar ook andere restvlees voor gebruikt, zodat het gerecht ook na het jachtseizoen gemaakt kon worden. Tegenwoordig wordt er veelal gehakt voor de vulling gebruikt. De naam had overigens niets uitstaande met een exclusieve band met jagers, maar louter met het type vlees dat er aanvankelijk voor werd gebruikt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

In mijn verzameling recepten kwam ik een dergelijk recept tegen met prei. Mijn man en ook onze logé zijn geen liefhebbers van prei, dus koos ik voor witlof. Ik heb het recept van de schotel met prei echter zodanig aangepast dat ik het gerust een "eigen recept" mag noemen. Onze logé, mijn man en ook ikzelf vonden dit super lekker! Gaan we echt vaker eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

O la la dit is lekker! Ik had nog een enorme berg paddenstoelen over en heb dus stoofvlees gehaald en heb dit heerlijke gerecht bedacht ! Mensen die én van runderstoofjes houden én van paddenstoelen die moeten dit absoluut eens proberen. Dit is echt een geweldige smaaksensatie voor de hele familie! Lekker koken en dan lekker opsmikkelen of op rijst, of met aardappelpuree of met pasta zoals Tagliatelle. Eet er dan nog een bijgerecht bij, zie onder. Zo kom je lekker in de herfststemming en in die van de donkere dagen die gaan komen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

In 2008 hebben wij in Griekenland heerlijke Moussaka gegeten. Ik zocht "even" een recept. Op Smulweb stonden er al 239 en bij Google ???? PFFF.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Alle recepten bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten maar de hoeveelheden,de kruiden, wel/geen aardappelen enz. enz. verschilden zoveel dat ik besloot een eigen versie maken wat op Moussaka moest lijken, daarom heet het dus "Moussaka a la Louise." Ik zet dit NIET op Smulweb om het 240 ste Moussaka recept toe te voegen maar omdat wij het heel lekker vonden en OOK omdat ik het niet meer kwijt wil raken! Mocht je het een keer willen proberen? Leuk, gewoon doen. De hoeveelheden kloppen, de oventijd klopt (kan variëren natuurlijk) maar het is dus gemaakt en geproefd! En de zelfgemaakte foto staat erbij. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Echt om van te smullen! Roergebakken groene kool met ui, knoflook, spekjes en blokjes tomaat en een lekkere scheutje slagroom. Je kunt dit als bijgerecht eten, maar ik heb er een ovenschotel van gemaakt. Lekker plakjes aardappel erop, bestrooid met paneermeel en wat klontjes boter en dan in de oven. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Een HEERLIJKE hap, prima weekendhap voor de zaterdag- of zondagavond. Echt Turks en met dat lekkere Turkse brood en een glas volle rode wijn smaakt het helemaal uitstekend. Zelfs dat poezenbeest hier had hevige interesse. Dit is echt voor mensen die van de Turks- arabische keuken, shoarma, gyros en sauzen houden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Ovenschotel met witlof, aardappelpuree, ham kip, pesto, hazelnootjes en kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heel eenvoudig recept, lekker voor het hele gezin! Bovendien ziet het er mooi uit, en past het in ieders budget. …  Lees verder »

Wij (wederhelft en ik) hebben al lang niet meer iedere dag behoefte aan vlees of vis. Maar we kunnen echt niet op een lege maag slapen dus gaan we op zoek naar goede alternatieven. En dat hebben wij in dit recept gevonden! Het mooie aan dit recept is juist dat iedereen er iets aan kan toevoegen naar zijn/haar smaak! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze lekkere ovenschotel aten we bij ons schoonzusje Bogna die erg lekker kan koken. Zij had het recept uit een tijdschrift. Dit komt zeker vaker bij ons op tafel. Verrassend van smaak! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijke varkensmedaillons op een romige laag van courgettes met Italiaanse kruiden. Er lekker met pasta of rijst. P.p. 595 kcal. Je kunt de varkens-medaillons ook vervangen door kipfilet, kalkoen of kalfs-medaillons …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top