1. Home
  2. Community
  3. Lisette1005
  4. Kookboek Nagerechten
Kookboek "Nagerechten"

Luchtig ijsdessert …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Heerlijke trifle met frambozen, cantuccini (Ital.koekjes) en marcarpone met kwark. Door de mascarpone te vermengen met kwark en de lemon curd wordt het nagerecht veel minder heftig en calorierijk. De lemon curd heb ik van alidada gekregen volgens haar eigen recept Lemon-curd-makkelijk-magnetron-recept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Echt verrukkelijk toetje en niet te calorierijk door de mascarpone te mengen met magere kwark. Heerlijk door de stukjes amarettini en frambozen. Geinspireerd door een recept uit het tijdschrift Kochen & Genieszen. Door mij aangepast naar onze eigen smaak. In plaats van mascarpone kun je ook heel goed een roomkaas gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

* 100 ml slagroom * 1 eetlepel suiker * 8 eetlepels Kahlua (koffielikeur) * 200 ml vanilleroomijs * 4 versgezette kopjes espresso * 1 eetlepel cacaopoeder * 4 mooie Italiaanse lange vingers …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Heerlijke schuimkrans met advocaat room en chocolade, voor pasen leuk te maken met eitjes en kipjes en gewoon voor afsluiten van je diner met heerlijke geraspte chocolade. …  Lees verder »

Canadese variant op tiramisu. Een heerlijk luchtig toetje!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Canadees

Dit is een verrukkelijk recept van Angélique Schmeinck (programma `Impress Your Friends`). Toen ik dit zag liep het water mij in de mond. Ik wilde het beslist maken en was heel benieuwd naar de smaak. Ik dacht dat het leuk zou zijn als afsluiting van een dinertje voor vrienden en/of familie. Helaas klopten de ingrediënten bij het recept niet helemaal. Ik heb dit recept door twee gedeeld omdat het een proef was en ben blij dat ik dit gedaan heb. De ingrediënten staan hier zoals in het originele recept omschreven. Kijk verder even bij mijn serveertips voor opmerkingen over dit recept. Wij hebben geweldig genoten want de smaak was heerlijk. Ik ben wel blij dat ik een proef heb gemaakt want dit zal ik zeer zeker aan mijn vrienden/familie willen serveren. Wat ik veranderd heb (of denk dat het de volgende keer voldoende of handig is) heb ik tussen haakjes gezet. Lees ook even de opmerkingen van mij bij serveertips. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Eigenlijk zou ik dit recept; "Met honing geroosterde appeltjes en toffee-roomijs." moeten noemen. Het is een lekker eenvoudig te maken nagerecht (Kerst of gezellig diner met vrienden/familie.) Het is een eigen recept naar een idee van Gary Rhodes,hij maakte ooit iets met appels en gecondenseerde melk.(op tv) Ik heb gezocht op internet en in zijn kookboeken maar zonder resultaat. De naam die Gary eraan gaf is dus de naam van dit recept. Ik heb zelf geëxperimenteerd met andere ingrediënten erbij, dus al met al is het een eigen recept geworden naar een idee van Gary Rhodes. Ik heb het nu verschillende keren gemaakt voor 3 personen en heb toen 2 appels gebruikt.- Wat over blijft van het "toffee-ijs" kan gewoon weer terug in de vriezer voor de volgende keer. Haal het 1-1½ uur van te voren uit de vriezer dan is een beetje vast & iets vloeibaar. Wil je echt "bolletjes ijs "scheppen dan moet je het later uit de vriezer halen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Lekker toetje met appel en kruimeldeeg. Door de combinatie warme taart/koude vlam of room heel apart en echt Amerikaans. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Super lekker en super gemakkelijk!Door de combinatie van kwark met mascarpone is het niet al te calorierijk. Voor een etentje kun je het een paar uur tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren. Zijn er kinderen bij gebruik dan aardbeienlimonadesiroop in plaats van aardbeienlikeur! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Bijzonder lekker en fruitig nagerecht. Limoncello is een citroenlikeur uit Italië. In Limone aan het Gardameer wordt veel limoncello gemaakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heel erg lekker nagerecht dat ik al heel vaak heb gemaakt. Heel gemakkelijk als je gasten krijgt want je kunt dit al een dag tevoren maken. Wordt het alleen maar lekkerder van. En...zoals je op de foto ziet likken de gasten de schaal uit! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Werkelijk zalig toetje. Lekker gemakkelijk te maken en heel goed voor te bereiden. Om het geheel niet al te calorierijk te maken heb ik de mascarpone gemengd met een bekertje magere yoghurt. (Vergeten foto te maken dus dan maar uit het boekje, waaruit ik de inspiratie heb opgedaan) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Geïnspireerd door het recept op Smulweb "dessert Garribaldi" van bianca_b kwam ik tot deze heerlijke romige ijscake met abrikozencoulis. Een topper na een dineetje. Niet moeilijk te maken. Kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat. Kun je al dagen tevoren voorbereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Halve perziken gevuld met een mengsel van bitterkoekjes, boter en eidooier. Een TOPPERTJE. Goed vooraf te maken. Heerlijk met walnotenijs of vanille-ijs. December 2012 de perziken gevuld met amarettini in plaats van bitterkoekjes en gegeten in combinatie met Cappuccinocakejes-14 en het Super-gemakkelijk-koffie-ijs-van-nigella-lawson. Een fantastische combinatie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

TIRAMISU KENNEN WE ALLEMAAL,MAAR DIT NAGERECHT IS ZELFD NOG MAKKELIJKER TE MAKEN DAN TIRAMISU.EE ZUCCOTO IS HET LEKKERSTE ALS HIJ EEN DAG TEVOREN WORDT GEMAAKT,DAN KUNNEN ALLE SMAKEN ZICH GOED VERMENGEN …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans
Top