1. Home
  2. Community
  3. Lisette1005
  4. Kookboek Rijst
Kookboek "Rijst"

Het recept van deze Babi Ketjap stond al heel wat jaren geleden (misschien wel 30 jaar !) in een Margriet of Libelle, dat weet ik niet precies meer. Maar deze Babi Ketjap heb ik al heel vaak gemaakt en steeds met groot succes. Het recept heb ik inmiddels een klein beetje aangepast aan de tijd. Ik blijf dit de meest lekkere Babi Ketjap vinden. Dus nu eindelijk maar eens op Smulweb plaatsen, nadat ik dit gerecht afgelopen zondag weer eens heb gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een bami is altijd lekker, hoeveel mensen kopen er niet een bak in een supermarkt of halen het bij een afhaalchinees. Alleen deze bami kun je zelf maken en is uiterst compleet. Bovendien is hij vreselijk voedzaam en lekker. Eet er voorgemarineerde (kip)saté bij en neem er wat satésaus bij of zoetzure saus. Dit gewokte bamigerecht is goed in te vriezen. Even in de magnetron en je hebt een heerlijke maaltijd ! Ik had deze vorige week gemaakt en de pan was leeg zo lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Soms gaat het zo: wat heb ik in huis? Waar heb ik trek in? Zo ontstond deze lekkere Italiaanse rijst, waarvan ik het recept direct heb opgeschreven. Inmiddels al verschillende keren gemaakt en nog steeds erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lijkt misschien een rare cominatie,maar is echt lekker.Het proberen waard …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Dit recept heb ik (na lang vragen...) van de moeder van een van mn beste vrienden. Ze is Indonesisch en geeft het niet graag af maar ik denk dat ze gewoon van mijn gebedel af wou zijn. Deze bami is zo lekker die ik jullie smullers niet wil onthouden.... Selamat makan! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een recept van mijn collega Bianca. Zo maakt zij haar nasi en dit (ze maakt regelmatig een grote pan voor ons allemaal) is zo ongelofelijk lekker en anders dan je gewend bent! Nu maak ik hem zelf ook zo regelmatig buiten het gewoonlijke recept om! Maken en proeven zou ik adviseren!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Flinke zak garnalen gekocht en dan weer eens kijken wat doen we er deze keer mee. Nog restje spitskool in de vriezer, dus kwam ik op dit lekkere pittige gerecht. Lekker snel en weinig calorieën dus ook voor degenen die aan de lijn doen ( plm. 230 kcal) We hebben hiervan gesmuld (in plaats van Spaanse pepers kan natuurlijk ook sambal worden gebruikt) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Zalige pakketjes uit de slanke keuken. Lekker gemakkelijk. Geen vuile schalen. Gewoon als pakje in de oven. Het recept precies gevolgd: de zalm was precies goed. Nog wat vochtig en de groenten nog knapperig. En super gezond: weinig vet, vis en groenten. Wat wil je nog meer? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

100 ml Droge sherry 100 ml Sojasaus 3 eetlepels Suiker 3 eetlepels Zonnebloemolie 600 gram Kipfilet - in stukjes 1 cm Gemberpoeder - geraspt 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Ik had de ingrediënten in huis, kipfilet gekocht en heb toen dit gerechtje gemaakt. Het is een lekker en slank wokgerecht geworden. Niets bijzonders maar fijn als je haast hebt en toch wat lekkers op tafel wilt zetten. Bij de bereidingstijd staat 10 minuten maar je moet er wel 30 minuten aan toevoegen voor het marineren. Je zou het marineren ook in de ochtend kunnen doen en vlak voordat je het gaat klaarmaken de kipfilet uit de koelkast kunnen halen op kamertemperatuur laten komen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Slanke keuken

Heerlijke grote garnalen met een zalige pittige kokossaus. Hou je van garnalen en de Oosterse keuken dan moet je dit zeker proberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Tijdens het koken ontstond dit recept. Super lekkere zachte kipfilet in een verrukkelijke saus met veel groenten. Wij vonden het met één Spaanse peper pittig, maar wie van echt heel pittig houdt kan natuurlijk meer pepers nemen of extra sambal. Volgens mijn man moest dit zeker op Smulweb en moet ik dit veel vaker maken! Bij deze! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Weer eens iets anders dan gewone witte rijst bij een Oosters gerecht. Deze rijst is lekker pittig en bijzonder door het roerei dat door de rijst gaat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze gerecht heeft weer alle elementen van kruiden en specerijen die zo typisch Chinees zijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees
Top