1. Home
  2. Community
  3. Lisette1005
  4. Kookboek Gebak
Kookboek "Gebak"

Dit keer was het weer mijn beurt om een lekkere taart te bakken voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis. Ik zag een lekkere perentaart, maar die voldeed niet helemaal aan mijn eisen. Van dat recept wel de taartbodem gebakken, maar de vulling weer van een ander recept genomen. Hier en daar nog wat gewijzigd en toen ontstond deze overheerlijke taart. We verzorgen die koffiemiddag eens in de 8 weken met 3 vrouwen. Ieder van ons bakt taart. Deze keer was mijn taart als eerste weg. Geen kruimel bleef over. NB. Wie zo'n grote taart teveel vindt kan van alles de helft nemen en de taart dan bakken in een springvorm van 20 cm. Past precies! Veel succes. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een verrukkelijke amandelcake. De kleine stukjes abrikozen eerst in heet water geweld, daarna in de amaretto. Door het deeg ook gemalen amandelen verwerkt en stukjes amandelspijs. Het is een super lekkere sappige cake geworden. Ik heb de cake niet te zoet gemaakt. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze taart was een vrouwelijk idee, maar is makkelijk te maken. Bij de koffie toch heel erg lekker. Pure herfstsmaken, appel, kaneel, honing en noten. Wat wil je anders in deze tijd. Gewoon bakken en proberen en ervaren hoe lekker deze smaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Monchoutaart, wie lust hem eigenlijk niet? Altijd goed. Dus probeer ook dit recept eens, smullen! Let wel op: voordat je de vruchten/of vlaaivulling erop doet de taart eerst een hele nacht in de koelkast zetten!   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke kruidkoek die na een paar dagen nog lekkerder smaakt. De gedroogde abrikozen en de walnoten maken de koek nog lekkerder. De koek kan niet mislukken, ook als je nog nooit iets hebt gebakken. Altijd succes! En zo lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit is werkelijk een overheerlijk recept. Verrukkelijk voor Puddingbroodjes of in gebaks schelpjes met ijskoude vruchtjes er bovenop en als je daar ook nog van houdt, een lekkere dot slagroom erbovenop! En dan ook nog een 2e recept : Een verrukkelijke chocoladecrème met het basis recept van de Banketbakkersroom. voldoende voor een taart van 20 cm doorsnee. Ik vind dit sublieme recepten Het banketbakkersroom recept is van Koopmans. Wij hebben gesmuld! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik had mijn lemoncurd weer eens gemaakt en aangezien een van mijn smulwebvrienden Marijke (alias marie-france) eens een boterkoek had gebakken die ze gevuld had met mijn lemoncurd wilde ik dat ook wel eens proberen. Ik heb altijd zelfgemaakte vanillesuiker in huis dus ik gebruik geen zakjes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een zakje gebruiken. De boterkoek en de lemoncurd zijn beide gemakkelijk te maken. Heb je geen zin om lemoncurd te maken dan koop je gewoon een potje. Het zoete van de boterkoek met dat zuurtje van de lemoncurd is een heerlijke combinatie. Het boterkoek recept is uit een kookschrift van mijn vader en de lemoncurd is van mij. De link naar de Lemoncurd staat bij `Serveertips` …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ooit in een grijs verleden uit een Engels tijdschrift gescheurd, Super lekkere koekjes en leuk om te maken (ook met kinderen). De koekjes zijn wat zacht van binnen..mmm.. Ik heb deze grote Butterscotch koekjes gisteren (13-11-2010) weer gemaakt en het recept wat veranderd, (bij het vorige recept bleef het "deeg" vaak te droog). Nu dus niet meer. Het werd een lekkere soepele "massa" worden die gemakkelijk te kneden was en de kom nagenoeg "schoon liet". (ik heb vandaag (14-11-2010) nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Deze appeltaart vond ik in een allerhande, het is een recept van de bekentste banket bakkerij uit amsterdam, ik maak het recept met regelmaat om dat iedereen dit de allerlekkerste taart vind, iedereen die deze taart hier proeft vraagt altijd als ik hem wel zelf heb gemaakt? of als ik hem gekocht heb, voor mij is dat het grootste compliment die ik kan krijgen...dus deze allerlekkerste appeltaart krijgt hier van mij een ere plaatsje. …  Lees verder »

CHOCOLADE EN KOEKJES PARFAIT Dit is een heerlijk gebak, weinig werk, gemakkelijker kan het niet want het gaat de diepvries in, Dus ideaal om vooruit te maken. Heb je zin in iets lekkers, dan hup, even uit de vries en een heerlijk stuk eraf snijden en smullen maar. Dus een echt vakantiegebak!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is weer een crumble recept van mij, heel lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Lekker met de sinterklaastijd in het vooruitzicht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Je moet deze taart in twee dagen maken, omdat de vulling moet opstijven voordat je de topping eroverheen kunt doen. …  Lees verder »

Ik kwam deze via facebook tegen en vond het er zo leuk uitzien dat ik hem toch maar even overgenomen heb. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke taart heb ik voor de koffiemiddag van het bejaardentehuis gemaakt. Een heerlijke taart die zeker niet machtig is, maar heel luchtig. De taart viel heel erg in de smaak. Ik lustte wel 2 stukken, maar helaas de stukken taart moest verkocht worden voor het goede doel. De taart kan heel goed worden ingevroren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Het recept van deze lekkere taart stond in het NRC. Daar werd bij verteld dat deze taart in de winter in Toscane als dessert werd opgediend. Nou wij vonden hem heerlijk bij een kopje koffie of thee. Veel complimenten en al vaak het recept doorgegeven. Den aan 1 uur marinade-tijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top