Wat is er nog lekkerder dan je eigen tomatensaus? Altijd de lekkerste saus bij de hand. Deze tomatensaus blijft - koel en donker bewaard - 8 maanden goed. … Lees verder »
- 30-60 min.
- Italiaans
Wat is er nog lekkerder dan je eigen tomatensaus? Altijd de lekkerste saus bij de hand. Deze tomatensaus blijft - koel en donker bewaard - 8 maanden goed. … Lees verder »
Simpel kan zoooo lekker zijn! … Lees verder »
Het beste macaroni-met-kaasrecept aller tijden van Jamie Oliver. Met veel tomaten, mozzarella, parmezaan en een krokant broodkruimkorstje. … Lees verder »
Dit is een heerlijke en snelle en supersimpele zomerpasta van Jamie Oliver. Als eigen variatie gooien wij uitgebakken spekjes door de pasta. Mijn nieuwe lievelingspasta! … Lees verder »
Voor dit gerecht kun je alle vormen pasta gebruiken. Bijzonder en lekker! … Lees verder »
De kip wordt gegaard in een mengsel van uiensoep, room, melk en creme fraiche. Het makkelijkste recept dat er bestaat! En misschien ook wel het lekkerste!! … Lees verder »
400 gr arborio (risotto) rijst 1 liter water 2 visbouillonblokjes 600 gr verse spinazie 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes) 200 gram gerookte zalm (in reepjes) 1 uitje (gesnipperd) olijfolie … Lees verder »
Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook romig door de olijfolie. Echt een lekker licht lunchgerecht met wat pit en heel snel klaar. … Lees verder »
2 rode paprika`s 2 gele paprika`s extra vierge olijfolie zeezout en zwarte peper uit de molen 2 rode uien 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt/geperst 2 handen vol verse bladpeterselie, de blaadjes fijngehakt, de steeltjes apart gehouden 2 eetlepels rodewijn- of balsamicoazijn 2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas desgewenst 2 opgehoopte eetlepels mascarpone of crème fraîche 450 gram rigatoni, penne of spaghetti … Lees verder »
Zalige pasta! Verse groene asperges roergebakken en dan reepjes pittige gedroogde tomaten en romige geitenkaas. Bestrooid met wat Pecorino. Echt smullen! … Lees verder »
Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker ! … Lees verder »
Een geweldige maaltijdsalade als je van pesto houd. Helemaal straks voor de zomer is dit een geweldig recept … Lees verder »
De zalm wordt met een laagje rucolapesto en een plakje rauwe ham gegaard in de oven. Na plm. 10 - 15 minuten heb je een heerlijk stukje zalm op je bord. Mmmmm....! Het recept van de rucolapesto vind je hier Pittige-rucolapesto … Lees verder »
Lekkere pastasaus met spek, eieren en kaas. Als je weinig tijd hebt! … Lees verder »
Dit is een heel speciaal Venetiaans gerecht met gebakken vis. Het is een soort variant op de Engelse Fish-Pie, met pasta in plaats van aardappelen.Italianen zijn meestal strikt in de regel dat je vis en kaas nooit mag combineren, maar in dit geval doen ze een oogje dicht en gebruiken ze een klein beetje parmezaan om het af te maken. … Lees verder »
Een overheerlijke Italiaanse ovenschotel met je eigen saus waarmee je je op vakantie waant. Snel te maken en daarna een smulpartij om nooit meer te vergeten. Ik heb hem pas gemaakt en het was zo lekker dat ik het recept graag op smul deel. … Lees verder »
Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven. Heerlijk om het is eens uit te proberen. … Lees verder »
Deze spaghetti at mijn man tijdens onze korte vakantie in Berlijn. Hij vond dit zo lekker dat ik de spaghetti heb nagemaakt. Heerlijk met vis en een lekker stukje gebraden vlees. … Lees verder »
Op een dag had ik alleen maar kipfilet en champignons in huis. Het was slecht weer en ik had geen zin om boodschappen te doen. Ik keek in de kelder en vond er een potje pesto en een pakje kookroom. Met de overige ingrediënten en een beetje "creatief" koken is toen dit recept ontstaan. Ik realiseer me heus wel dat ik geen culinair wonder ben en dat er best meer soortgelijke recepten zullen zijn. Maar toch wil ik jullie dit snelle, makkelijke en bovendien zeer smakelijke recept niet onthouden. Succes ermee en dat het jullie ook mag smaken!!! … Lees verder »
Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven … Lees verder »