1. Home
  2. Community
  3. Lisette1005
  4. Kookboek Borrelhapjes
Kookboek "Borrelhapjes"

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze SUPERlekkere champignons maakte ik voor een Tapasbuffet ter gelegenheid van een feestje van een vriend. Heel erg lekker! De hoeveelheid is voor 35-40 champignons. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke hartige kaasrolletjes die je op elke manier kunt vullen. Laat je eigen fantasie meespelen. Lekker bij een kopje soep of een warm hapje bij de lunch, maar ook heerlijk bij de borrel! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit komt uit de Vrekkenkrant en smaakt subliem! Deze hoeveelheid zou in de winkel FL 24,- kosten en kost zo FL 5,79 …  Lees verder »

Tomaatjes, feta, pesto en rucola vormen samen een heerlijk fris borrelhapje. Je kunt het hapje een dag tevoren klaarmaken. De feta moet plm. 12 uur marineren in de pesto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Mini paprika`s met een heerlijke vulling gegratineerd in de oven. Je kunt hiervoor natuurlijk ook grotere paprika`s gebruiken. Het lekkerste zijn dan de rode puntpaprika`s. Ik heb deze paprika`s gemaakt voor mijn leesclubvriendinnen die ervan gesmuld hebben. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Kleine ronde geitenkaasjes (ze zitten meestal in een pakje met een dubbele rij van elk 6 stuks) gemarineerd in olijvolie, tijm, rozemarijn, Spaanse peper en veel knoflook. Je kunt ze lang bewaren in de koelkast als ze maar goed onder de olie staan. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Deze pizzabodem is zo luchtig en zacht-knapperig, daar eet je je vingers bij op. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Twee hele knoflookbollen lijkt heel veel, maar als ze eenmaal geroosterd zijn wordt de smaak zoet en zacht. Voor een laag calorie├źn versie neem je Halvanaise en Magere yoghurt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Deze spread is lekker makkelijk, maar heerlijk om op stokbrood (of toast) te smeren of om groenten in te dippen. …  Lees verder »

In de Fonda Formentera aan de haven van Ibiza kwamen wij in de jaren '50 en '60 met grote regelmaat over de vloer om er te eten en soms ook om te slapen. In het restaurant kon je er in die tijd voor omgerekend 75 eurocent een portie albondigas eten waarbij je patat friet en een eenvoudige gemengde sla kreeg opgediend. De albondigas zijn kleine bijzonder smakelijke gehaktballetjes die wij thuis onze gasten ook vandaag nog, graag voorzetten. De gehaktballetjes lenen er zich ook voor om als een hapje (tapas) bij de borrel of een glas wijn te presenterenBron: www.ndh.nl (Hans Belterman) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Dit hapje leerde ik van een vriendin die bij mij eens tapas is komen maken. Echt overheerlijk! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker romig gevulde kerstomaatjes.Pittig door de rauwe ham. Een heerlijke combinatie. Je kunt de kerstomaatjes al ruim tevoren maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze heerlijke tapenade kun je op verschillende manieren gebruiken. Gewoon als lekker smeerseltje op een stukje stokbrood, maar ook met geitenkaas, als bladerdeegvulling (zie mijn tapenade-hapjes) of als vulling van kipfilet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Supersnel en gemakkelijk te maken. De bladerdeegrolletjes kun je natuurlijk ook maken met gedroogde tomatenpesto, groene pesto of groene olijventapenade of een ander lekker smeerseltje. Ik vond de zwarte olijventapenade een heerlijke combinatie bij een lekker glas wijn. Je kunt natuurlijk ook een groene tapenade of pesto gebruiken, maar deze combinatie met mijn eigen gemaakte tapenade was erg lekker. zie ook: [url=http://www.smulweb.nl/recepten/1382351/Zwarte-olijventapenade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top