1. Home
  2. Community
  3. LiekeKookt
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Koolrabi is een zeer onderschatte groentesoort. Hij ziet eruit als een knol, maar is familie van de kool. De zachte smaak combineert goed met gorgonzola. Als je geen koolrabi kunt krijgen, kun je ook bataten ( zoete aardappelen ) of bloemkool gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Gerookte makreel en robijnrode bieten vormen een verleidelijke combinatie, en dankzij de cannellinibonen en gemengde slablaadjes levert deze heerlijke salade met zijn friszure dressing van limoen en mierikswortel ook nog extra voedingsvezels en vitaminen. 512 kcal …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Het is weer tijd voor de barbecue en met marinades (smaakmakers) kun je eindeloos variëren en experimenteren. De ene marinade is vaak nog lekkerder dan de andere. Hier geef ik er een aantal die ik zo door de jaren heen heb verzameld en regelmatig gebruik. Ze zijn geschikt voor kip, je kan er heerlijke saté mee maken of lekkere koteletten (karbonades), speklapjes op de barbecue of Griekse lamskoteletten. Deze soorten vlees worden door mensen wel het meest gebruikt als ze aan het barbecueën zijn. Voor marineren geldt €hoe langer je het afgedekt laat marineren, hoe lekkerder de smaak zal zijn'. Zet je vlees daarom minimaal een uur, liefst een halve dag weg zodat die smaken er goed in kunnen trekken. Onderaan staat nog meer uitleg over de basis en diverse smaakmakers. Heel veel grillplezier deze zomer. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om in de vakantie nog te maken. Niet te moeilijk éénpansgerecht, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Lekkere combinatie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Biologisch

Een lekker fris kip-groente-stoofpotje! De hoeveelheden groente kun je naar smaak varieren, natuurlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Biologisch

Eenvoudige, maar smaakvolle ovenschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Wie kent ze niet en wie kan er wel vanaf blijven ??? Nou hier dan het recept om zelf eens te maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Alom bekend en helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Je moet alleen even rekening houden met de stooftijd, hoe langer hoe lekkerder! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Gestoofde marokkaanse kip. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

2 uien; 1 aubergine; zout; 400 g tomaten of 1/2 l blik stukjes tomaat; 750 g doorregen riblappen; versgemalen peper; 5 eetl. olijf- of zonnebloemolie; 12 gedroogde pruimen zonder pit; 2 theel. kaneelpoeder; 1 eetl. vloeibare honing; 1 eetl. sesamzaadjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Een heerlijk gerecht met groenten en vlees …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: "Pörkölt" maar is bij ons beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Gulyás) dan krijg je namelijk (goulash)soep. De officiële benamingen zijn in feite niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het een heerlijke smakelijke en uiterst geurige stoofpot is. Het heeft een paar uurtjes nodig om te garen maar ondertussen ruikt je hele huis naar deze heerlijke stoofpot. Gemakkelijk te combineren met rijst, aardappelpuree, pasta, gnocchi of gewoon met brood. Je kunt ook makkelijk een grote hoeveelheid tegelijk maken voor een grotere groep of gewoon voor meerdere dagen. De 2e dag is het zelfs nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken. Gebruik geen extra zout want de gerookte spekreepjes zijn al zout genoeg. Deze spekreepjes zorgen ook voor de heerlijke "rook" smaak aan het gerecht. Deze smaak hoort bij dit gerecht want van origine wordt het klaargemaakt boven een houtvuurtje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Dit Balkangerecht, boordevol groente, smaakt zowel in de zomer als in de winter heerlijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Joegoslavisch

Mjammie lekker vinden onze kids …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Kinderkeuken

Geef er een gemengde salade bij. Combineer bijvoorbeeld met lamskoteletten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

1 el sesamzaadjes 2 el kokos 2 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 600 gr groene kool in kleine reepjes, stukjes 2 kopjes quinoa 4 el wokolie 4 st makreelfilet 3 el soyasaus 1 el citroensap  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld
Top