1. Home
  2. Community
  3. Lideke1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit gerecht heet wel strofanoff en zou dus de Russische keuken betreffen. Ik vind dit meer een fusiongerecht . What ever .... het was gewoon een heerlijk gerecht. Slank, smakelijk en snel op tafel. Zeer geschikt op een doordeweekse dag als je niet lang in de keuken wilt staan en toch gezond en lekker wil eten en weer eens een keertje vegetarisch. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Gekookte rode bietjes in blokjes, plm. 30 minuten (liever nog langer) gemarineerd in een lekkere dressing met rode uien. Opgediend met rucola, verkruimelde feta en grof gehakte walnoten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Hutspot pittig en anders. Ideaal eters die van hollandse pot houden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Recept van Odin - biologisch groente abonnement. Deze ovenschotel is ook erg lekker met (spits)kool of paksoi in plaats van snijbiet. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Biologisch

Heerlijke vegetarisch stamppotje bestaande uit prei, gemengde paddenstoelen en kruidenroomkaas. Prei in huis en wilde er iets mee doen. Mijn man is niet dol op prei als groente, maar van deze ovenschotel kon hij geen genoeg krijgen. Ik dacht dat ik teveel gemaakt had voor ons tweeën, maar hij heeft alles opgegeten tot de laatste kruimel. Volgens hem: "SUPER". Ik vond het ook lekker hoor! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

 Een " burger ", die wel een burger wil zijn, maar geen echte burger is natuurlijk. Zeg maar "nepburger " . Een gezonde vegetatrische burger op basis van champignons en linzen die ook nog eens heel lekker is. Bovendien kost het niet veel tijd om deze burger te maken. Mieter gewoon alle ingrediënten ( behalve ei en paneer) in de keukenmachine, enkele malen pulsen en voilà , je burger "gehakt" is klaar. Even wat ei en paneer erdoor tot burgers vormen en elke kant 4 minuten bakken. https://www.projectgezond.nl/vegetarische-champignonburger/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een lekker hartige quiche. Wel machtig, met gemak eet je met zeker 6 tot 8 personen ervan …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Gerecht is ontstaan uit liefde voor paddestoelen. Door het vaker te maken vind je vanzelf de smaak die het beste bij je past. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heerlijk soepje voor een Luie Zaterdag ( of andere dag als je weinig zin hebt om lang achter het fornuis te staan). Voldoende vulling voor een fijn vol gevoel. Gemakkelijk te maken en op 35 minuten aan tafel. Bovendien kun je alles alvast tot en met stap 2 voorbereiden. https://www.projectgezond.nl/noedelsoep-met-kip-en-verse-groenten/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke toscaanse maaltijdsoep voor een regenachtige dag. Een van de ingredienten is palmkool, een oude (bijna) vergeten groente. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

1a2kg hazenvlees, in stukken gesneden. 1 ui,in ringen gesneden,2 laurierblaadjes, verkruimeld,1teentje knoflook gespleten 1 theel tijm,8 jeneverbessen,gekneusd. 1 theel peperkorrels,gekneusd. 2dl rode wijn,3 eetl azijn,1 ui gesnipperd. 100gr ontbijtspek,fijngesneden zout bloem, 50gr boter 50gr spekvet,1 theel.peperkorrels, grofgemalen.12 zilveruitjes uit het zuur, 25gr bloem. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit jaar voor het eerst Palmkool zelf aan het telen in onze moestuin. Zag Palmkool (Cavolo nero) van de winter bij 2 oudere koks in Italië op 24 Kitchen [Two Greedy Italians] Naar aanleiding daarvan ben ik me wat gaan inlezen in deze voor mij niet echt bekende groente. Het werd echter tot de 19e eeuw best wel in Nederland gekweekt, maar raakte in de vergetelheid. Je mag palmkool dus gerust een vergeten groente noemen. Leek me wel lekker: boerenkoolachtig, evenals andere kolen vele gezonde voedingstoffen, een van de meest antioxidant-rijke voedingsmiddelen op aarde en ook nog laag in de Koolhydraten. Dus dat werd hem, vandaag de tamppot alhoewel sommigen dit een wat lompe manier van bereiden/eten vinden voor deze in hun ogen verfijnde groente werd ik zeer aangenaam verrast door de smaak. Heerlijk. Het deed me herinneren aan de foeksandievie die mijn moeder vroeger maakte en wat mij tot nu toe nog steeds niet was gelukt met gewone andijvie. Ook heel lekker die stamppot andijvie van tegenwoordig, maar deze Stufato di cavolo di palma is als je ogen dicht doet wat mij betreft de ultieme flashback naar de jaren zestig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

De smaak van groenlof zit tussen witlof en andijvie in, maar dan iets zoeter van smaak dan witlof. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De zomer is voorbij en de winter moet nog beginnen. De zomergroentes (komkommer, courgette, tomaat en paprika) lopen op zijn end en wintergroentes (spruiten, boeren-, palmkool) moeten eigenlijk nog beginnen. Op het land staat de courgette haar laatste vruchten te produceren en de palmkool begint net plukbaar  te worden. Op dat moment besluit je om deze twee samen te brengen met wat andere groentes en zo een mooi herfstgerecht te bereiden, wat nu mooi kan. Veel vroeger wil eigenlijk niet en veel later zal ook niet echt lukken of je moet de seizoenen gaan rekken (later poten)  en eerder laten beginnen (voortrekken) dus toch wel beetjes seizoensgebonden eten maar ook niet een echt alledaagse combinatie, tenminste als je ze vers uit de tuin wilt oogsten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik vond dit recept heel perongeluk in de winkel ,ik zag namelijk een verpakking liggen van rode en gele bietjes en achter op de verpaking stond een recept dat mijn aandacht trok , dus mede genomen en gemaakt thuis en smaak ha lekker zoet zurig …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

360 kcal pp …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Wij zijn de  asperges nog lang niet moe en deze heerlijke salade staat een keer op ons menu.  Als uitgebreide lunch of hoofdgerecht. Heerlijk met zonnige dagen en slechts 35 minuten in de keuken. Laat eventueel de spekjes weg en je hebt een ( h)eerlijke vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is lente want dat is duidelijk te merken en ze zijn er weer. Verse witte asperges oftewel het "Limburgs goud". Het seizoen is nu in volle gang en daar moet je van profiteren zolang het duurt. Dus een overheerlijke verse quiche met lenteui. Smaken van het voorjaar en dat proef je. Het is even werk, maar het eindresultaat is zo lekker en mag er zijn. Voldoende voor 4 personen als hoofdmaaltijd of lunch. Ook leuk als voorgerecht, maar snijd dan kleinere partjes en doe er 2x mee. Bewaar de andere helft gekoeld in de koelkast en warm die de volgende dag heel even op in een voorverwarmde oven. Net zo lekker, maar niet langer houdbaar. Eet smakelijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Deze hartige taart is een absolute topper! Deze hartige taart bestaat uit een prachtige combinatie van zoete gekarameliseerde aardappeltjes, tomaatjes met een intense smaak en de geitenkaas zorgt voor extra smeuïgheid.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan
Top