1. Home
  2. Community
  3. Leonne40
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze heerlijke sappige zalmfilet aten wij vorige week met mijn lekkere spaghetti aglio e olio. Een hele lekkere combinatie. De zalm moet wel even een half uurtje marineren. Daarna wordt de zalm voorzien van het korstje en gaat plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven. In die tussentijd maak je de spaghetti. Snel klaar en heerlijk gegeten. Echt een aanrader. Jammer genoeg pas aan een foto gedacht toen we al begonnen waren met eten. Daarom een tweede foto erbij geplaatst van internet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Varkenshaas in de vriezer, pesto die op moest. Daar moest iets mee gedaan worden. De varkenshaas in dikke plakken gesneden (varkensoester of varkensfilet) omwikkeld met een reep Parmaham. In de oven gegaard in een heerlijke pestoroomsaus met champignons. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dol op peulvruchten en in dit jaargetijde vooral op die lekkere soepen met peulvruchten. Dit keer een flinke stevige maaltijdsoep met - naast de bruine bonen - ook veel groenten en vlees. De gehaktballetjes die in de soep komen bak ik eerst met een gesnipperde ui. Dat maakt dat de soep nog lekkerder smaakt. Daar kom je het koude jaargetijde mee door !!. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ben met een aantal mensen peren wezen plukken, we mochten de peren die hagelschade hadden voor ons zelf mee nemen. Dat laten we ons maar één keer zeggen. Mijn collega's vonden dat natuurlijk wel leuk en vroegen wat ik er zoal mee deed. En omdat de peren toch al snel rijpen, dacht ik laat ik er dan een plaattaart van bakken en mijn collega's mee laten genieten. Op zoek naar lekkere recepten een aantal gecombineerd en de keukenkastjes eens ingedoken wat lekker zou kunnen zijn. Dit is het resultaat. Hoop dat ze het kunnen waarderen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke harige taart past geweldig bij de tijd van het jaar, herfst. Een heerlijke combinatie van paddenstoelen, verse prei, rode ui, verse kruiden, gehakt en smaakmakers. Ik heb hem romig gemaakt met wat kaas. Die verspreid zich vanzelf in de oven. Hij ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens vreselijk lekker, smullen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een lekker recept, geïnspireerd op de quesadilla's van een restaurant op Curacao. Lekker fris, makkelijk te maken, en voldoende vullend! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

De naam dekt de lading volledig, dit is zo lekker!!! Uit de keuken van de moeder van een goede vriend van me, Harrold,  zo heet hij.. Zijn moeder Donja. Probeer het zelf eens en Smul zoals wij ervan Smullen!! Je kunt dit ook met kipdelen/vleugels/boutjes maken, wat je zelf lekker vindt!   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Antiliaans

Was op zoek naar een authentiek Italiaans recept, en via een vriendin kreeg ik dit recept.  Dit recept was van haar moeder die uit Italië kwam. Heb dit wat aangepast omdat ik het handschrift en het recept niet meer goed kon lezen (omdat het een oud recept is, flink beduimeld met vette vingers en tomatensaus vlekken). Eet smakelijk (buon apetito) Heerlijke pittige authentieke Italiaanse ovenschotel met veel variatie-mogelijkheden. Veel vrienden en familie willen dit na hun vakantie in Italië dat we hun dit weer serveren.  Deze schotel is binnen een tijdsbestek van 45-60 minuten klaar.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Carrot cake (wortelcake) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Overheerlijke spareribs, waarbij het vlees van het bot afvalt. …  Lees verder »

400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

Een lekker gevuld varkenshaasje is een smaaksensatie, maar dit is een feestje in de mond. Paastip voor een lekker begin van de lente. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijk lunchgerecht, uit de Libelle. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Garídhes saganáki: decadent verrukkelijke garnalen, simpel zelf te maken én lekkerder dan in een gemiddeld Grieks restaurant in Nederland. Neem de allergoedkoopste tomatenpuree (duurdere is te geconcentreerd) en drink er een glaasje ouzo bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

500 gr. broccoli, 20 gr. boter, 2 stengels prei, 2 eetl. verse tijm, 5 laurierbladen, 2 bouillon blokjes, peper, zout, ketjap, theel. nootmuskaat.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch
Top