1. Home
  2. Community
  3. Lentini11
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heel erg lekker echt Hindoestaans. Heb ik leren maken toen ik een Hindoestaanse schoonmoeder had. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Hartverwarmend is deze ovenschotel door de heerlijke kruiderij met o.a. Garam Masala. Toen ik deze op TV zag werd meteen mijn aandacht getrokken. Deze komt oorspronkelijk uit een kookprogramma, maar heb het zelf maar uitgewerkt en opgeschreven. Ruim voldoende voor 4 personen, maar heb je geen grote eters kun je er ook 6 personen blij mee maken. Ben je met z'n tweetjes dan kun je er twee dagen royaal van smullen. Gewoon even opwarmen. Ovenschoteltjes zijn handig als je weinig tijd hebt en toch lekker en gezond meerdere dagen wilt eten. Nog een tip gebruik bij voorkeur seizoensgroenten want die zijn vaak het goedkoopst. Klaar binnen een uur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Dit gerecht is in de loop der jaren ontstaan binnen ons gezin. Eigenlijk omdat niemand dol was op prei. Ik heb gezocht naar een manier waarop het hele gezin toch prei eet en dat is gelukt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Mmmmm.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Italiaanse combinatie kip, spinazie, pittige kaas uit de oven …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Antiliaans

450 gr. verse spinazie (ik vind dat te weinig en neem altijd minstens een kilo; en diepvries spinazie kan ook!) zout en vers gemalen peper 4 flinke kipfilets 75 gr. boter of margarine 1 eetlepel plantaardige olie 1/2 theelepel vers geraspte nootmuscaat 25 gr. bloem 450 ml. melk 100 gr. Cheddar of Double Gloucester kaas, geraspt (met oude Goudse smaakt het ook uitstekend!) snuifje gemalen foelie wat paprikapoeder …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

1 eetlepel Thaise vissaus zout en peper 1 eetlepel verse koriander 1 groene paprika in blokjes gesneden 1 courgette in plakjes gesneden 1 pakje kokosmelk 400 g pangasiusfilet 1 scheutje olie 1 potje rode currypasta 150 g garnaaltjes 150 g sperzieboontjes in stukjes 2 sjalotjes gesnipperd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op' www.smult.nl' voor onze actuele acties! …  Lees verder »

Pittige ovenschaal van kabeljauwfilets …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Dit recept komt uit Haiti. De stukjes varkensvlees worden eerst een nacht gemarineerd, dan zachtjes gaar gekookt en vervolgens gebakken. Hierdoor is het vlees heerlijk zacht van binnen en omhuld met een krokant korstje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Makkelijk zacht-romig currygerecht, met een pittige ondertoon. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze preischotel is lekker met gehakt, maar kan ook met kip of vegetarisch gehakt gemaakt worden om hem zo naar jouw smaak aan te passen. Een heerlijke dagelijkse schotel met veel groente. In de ochtend al voorbereid en dan alleen nog even in de oven. Mijn oven,mijn vriend!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Soms koop ik bij de Aldi wel eens zo'n cervelaat worst maar die gaat eigenlijk nooit op. Dus meestal verdwijnt de helft in een soep zoals deze Italiaanse Minestrone. Uiteraard kun je ook Salami of Chorizo gebruiken. In mijn recept gebruik ik 3 liter boullion want ik vries het graag in. Ook hier weer ruim 10 porties en omgerekend een euro per portie..  Ook dit recept komt weer ergens vandaan en ik heb het vermoeden dat het hier op de site stond maar kan het origineel niet meer terug vinden. Ook hier wil ik als het mogelijk is graag de bron vermelden.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Vanavond maar weer eens zelf appelmoes gemaakt. Smaakt gewoon stukken beter dan die appelmoes uit potjes en eigenlijk kost het helemaal niet zoveel moeite en tijd.. Ik denk bij elkaar een kwartiertje ofzo. Maar dan heb je ook wat!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Op deze simpele manier heb ik kippendijen gemarineerd die ik bij bami, nasi of rijst serveer. Simpel maar o zo lekker. Natuurlijk kun je i.p.v. kippendijen ook drumsticks, chickenwings, kipfilet of zelfs speklapjes marineren. De knoflook Edik die ik in deze marinade heb gebruikt is ook erg lekker in een saus of een dressing.  Als alternatief voor de knoflook Edik kun je eventueel rijstazijn gebruiken. Gebruik dan de helft  en verdubbel de hoeveelheid knoflooktenen. Reken op een marinadetijd van ongeveer 2 tot 3 uur …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

echt makkelijker en lekkerder kan niet en in een wip klaar... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijke plakjes kipfilet zwemmend in een citroen roomsaus.   Restaurant eten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel
Top