1. Home
  2. Community
  3. LennyKr
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Romige ratatouille uit de oven is heerlijk om te serveren met stokbrood. Een makkelijk gerect met superveel groenten, ideaal voor op een doordeweekse avond. Ook lekker om met rijst te eten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit brood is ook leuk om mee te nemen op een picknick. Of om te serveren als bijgerecht bij de barbecue. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit was het recept van Claudiaprinsesopdeerwt.Ze heeft haar recept verwijderd,dus zet ik deze er weer even op.Vond 'm zalig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Hasselback aardappels zijn niet alleen heerlijk maar zien er feestelijk uit op de kersttafel! Dit aardappelgerecht vindt zijn oorsprong in het Zweedse Hasselbacken restaurant in 18de eeuw. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een vegetarische lasagne …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Chinees, met knapperige korst en overheerlijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Lekker en gemakkelijk Japans gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Lekker pittig (niet abnormaal pittig!) vleesgerecht dat je kunt eten met groenten en patatjes of aardappels, met rijst of lekker op een broodje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Deze komkommeralade smaakte heerlijk bij mijn Ajam ketjap die ik vorige week maakte. Maak de salade een paar uur tevoren zodat de smaken goed zijn doorgetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Schrik niet van het aantal ingrediënten. Het lijkt erger dan het is, een groot deel zijn gewoon kruiden en deze hoeveelheid is genoeg om 4 keer van te eten met zijn tweetjes dus echt de moeite wel waard. Ik maak altijd zo'n grote hoeveelheid ondanks dat we nog maar met zijn tweetjes zijn. Ik eet daar twee dagen pasta bolognese van en er gaan twee porties de vriezer in. Van de ene portie maak ik later dan een lasagne en de andere portie gebruik ik om als basis op onze zelfgemaakte pizza's te smeren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit gerecht is bij mij thuis al jaren favoriet. Mijn twee broertjes en zus komen hier hun bed voor uit! Als we bij mijn moeder komen eten maakt ze dit dan ook geregeld. Maar zelf maak ik het ondertussen ook vaak.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een luxe karamelkoek met een versiering van chocola …  Lees verder »

Australisch vleespasteitje …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Australisch

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top