Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …
Lees verder »
Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan. …
Lees verder »
"Dit moest ik zeker maken nadat ik het volgende las.
"Lisette van "Mijn Franse Keuken" schreef in haar blog:"Een van mijn beste ontdekkingen in tijden. "Zoet" door de toevoeging van abrikozenjam, maar ook pittig door het gebruik van mosterdpoeder. (Ik heb trouwens gewoon mosterd gebruikt}. Ik vond dit heerlijke recept in het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Ik moest het gewoon proberen. En...yes...we have a winner !!
En ook wij vonden het verrukkelijk. Het is inderdaad a winner.
Het is het lekkerste als de kip plm. 30 minuten marineert voordat je de kip gaat bakken. …
Lees verder »
Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is.
Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.
…
Lees verder »
Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver. …
Lees verder »
Eenvoudig, lekker en gezond. Kinderen zijn hier dol op. Natuurlijk ook heel lekker met bloemkool.
Het recept aangepast v.w.b. de bechamelsaus.
Was 50 gr boter en bloem. Nu 30 gram boter en bloem. …
Lees verder »
Deze heerlijke ovenschotel heb ik ter plekke (tijdens het koken) bedacht.
Winterpeen in de koelkast en gehakt. Wat zal ik daarmee doen?
Toen kwam ik op het idee om er een pittig gekruide ovenschotel van te maken. Lekker gemaakt met ui, knofllook en prei.
Weer eens iets heel anders dan de ovenschotels met winterpeen zoals we gewend zijn.
Door de overheerlijke kerrie-aardappelpuree heb ik licht gebakken uien met een lepel (madras)-kerrie gedaan.
Wij hebben er werkelijk van gesmuld!! Een aanrader! …
Lees verder »
Ik ben niet echt dol op andijvie, maar mijn man wel. Dus komt er af en toe andijvie op tafel en dus probeer ik steeds andere recepten te bedenken zodat ik het wel lekker vindt.
Zo kwam ik op deze heerlijke ovenschotel. We hebben echt gesmuld.
Eerst een pittige gehaktlaag onderin de schaal met als 2e laag de lekkere Indisch gekruide andijvie. Over de andijvie komt een heerlijke aardappellaag met de Indische gebakken uitjes.
In de oven lekker bruin gebakken en dan smullen !!! (zie foto's) …
Lees verder »
Dit keer eens geen ovenschotel met een kaaskorstje maar met een korstje van seroendeng. De ovenschotel zelf bestaat uit beetgaar voorgekookte sperziebonen, pittig aziatisch gekruid gehakt, wat blokjes appel en gebakken uien.
Ik las een dergelijk recept op internet en heb er vervolgens mijn eigen draai aangegeven.
Wij vonden dit een heerlijke ovenschotel. Weer eens heel iets anders. …
Lees verder »
Weinig tijd en toch lekker eten? Maak dan eens deze bruine bonenovenschotel. Eenvoudig en snel klaar. De chilisaus door de bovenschotel maakt deze ovenschotel extra lekker.
Ik had nog een halve rookworst over van een zuurkoolschotel, maar je kunt ook een gewoon stuk rookworst nemen, net zo lekker. …
Lees verder »