1. Home
  2. Community
  3. Lammy1954
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een aanrader Ga  eens Winter BBQen   Met deze Rub krijg je  een Top vleesgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

"Dit moest ik zeker maken nadat ik het volgende las. "Lisette van "Mijn Franse Keuken" schreef in haar blog:"Een van mijn beste ontdekkingen in tijden. "Zoet" door de toevoeging van abrikozenjam, maar ook pittig door het gebruik van mosterdpoeder. (Ik heb trouwens gewoon mosterd gebruikt}. Ik vond dit heerlijke recept in het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Ik moest het gewoon proberen. En...yes...we have a winner !! En ook wij vonden het verrukkelijk. Het is inderdaad a winner. Het is het lekkerste als de kip plm. 30 minuten marineert voordat je de kip gaat bakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Heel erg lekker maar een gerecht waar je de tijd voor moet nemen. Het is niet veel werk maar heeft tijd nodig om lekker gaar te worden. Het is heel goed in te vriezen als het klaar is, dus maak een dubbele portie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Kip Teriyaki met Mie is een heerlijk oosters gerecht dat gezond is en binnen enkele minuten op tafel staat! Ideaal als je niet zo veel tijd hebt en toch iets verrassends wilt serveren. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Goed voor te bereiden hoofdgerecht. Ideaal wanneer iemand komt eten waarmee je vooral bij wilt kletsen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een heerlijke herfststoof,ik had dit eerder met sucadelappen gemaakt. ook heel lekker ,dus nu met ribkarbonaadjes en een puree van doperwten en kastanje champignons (recept ook bij mij te vinden) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Heerlijke puree bij van alles en nog wat maar is heel toepasselijk bij alle herfstgerechten van vlles,kip of wild makkelijk te maken en smakelijk …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Regionaal

Dol op paddenstoelen en vooral op cantharellen. Toen ik zag dat er weer verse cantharellen te koop waren heb ik ze direct gekocht. Omdat ik vaak pasta maak met cantharellen wilde ik deze keer eens iets anders doen. Het werden deze heerlijke gekruide gehaktballetjes met de romige paddenstoelensaus. Ik heb voor de saus cantharellen gebruikt, maar elke andere paddenstoel, zoals bijvoorbeeld (kastanje)-champignons of oesterzwammen zijn heerlijk in de saus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Smullen van verse erwtjes in combinatie met groente, specerijen en gehakt.€Het gehakt kan je ook vervangen door kip als je wil, is ook lekker lijkt me! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

100 g bloem snufje zout 250 ml koolzuurhoudend mineraalwater 1 ei, losgeklopt 4 grote uien, gepeld, in ringen 500 g niet te grote champignons, schoongeborsteld frituurolie zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijk stamppotje voor alle seizoenen !!  Weer, eens wat anders met dit weer !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ik maakte een tijd terug een dikke soort spaanse omelet maar ik kreeg deze niet goed gaar in het midden en niet heel ongedraaid. Uit nood heb het in een vorm gedaan en in de oven laten verder garen.  sindsdien maakt ik dit in cake/muffinsvormpjes, lekker voor een high tea, als tussen doortje, ook koud lekker en makkelijk me te nemen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Spaghetti uit mijn oma's keuken, pittig en echt heel erg lekker. Beetje uit Italië, beetje uit Indonesië, beetje uit Suriname. Natuurlijk met kip, peper, knoflook en genoeg groente voor de vitamines. Erwin (Delarosa) is deze site eventjes zat door het een en ander, dus plaats ik dit recept maar.. Groet en eet smakelijk, Jiri …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Pizzasnurrer (pizzabroodjes) zijn kinderfavoriet nummer 1 in Noorwegen! Ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze ook nog eens invriezen! Heerlijk als lunch, snack na het sporten of gewoon tussendoor.Er zijn ontelbaar verschillende versies bekend, maar deze is bij ons favoriet. Het is een vegetarische versie, maar je kunt natuurlijk fijngesneden ham blokjes of gebraden geruld gehakt toevoegen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Zo lekker kan je ze niet kopen in de supermarkt! Lekkere loempia's als hapje bij een feestje. Ik serveer dit op oudejaarsavond.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittige & exotische schotel.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Beide schrijfwijzen, vind ik prima !! Mij gaat het om een lekkere pancake die eigentijds en gezond is en niet kan mislukken. Vaak wordt er gezegd van, doe maar geen moeite en bak maar een panne(n)koek, alsof dat zo simpel is !! Ja, ik weet, je kunt zo een kant en klare mix kopen inclusief ongewenste E nummers en andere ongewenste toevoegingen. Ik kan best wel een beetje koken en bakken echter de perfecte pancake was me ondanks dat, tot heden nog niet gelukt !! Kreeg wel steeds goed advies, pan, eerst goed heet laten worden en boter en olie verdelen over de pan !! Echter vooral de samenstelling van het beslag maken de pancake. Door zowel olijfolie als honing toe te voegen aan het beslag, krijg je een mooie natuurlijke pancake die zich graag laat bakken. Maak zelf een keuze voor de soort bloem en toevoegingen van extra gezonde vezels die je wilt gebruiken. Gebruik voor het beslag olijfolie ( extra vierge ) en bewust voor het bakken Arachideolie omdat deze olie een veel hogere temperatuur aan kan. Dit recept is van deze tijd en maakt de spelling van het woord panne(n)koek totaal onbelangrijk. Mijn voorspelling is, dat op deze wijze, inderdaad iedereen simpel een lekkere gezonde pancake kan bakken zonder moeite !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker goedkoop en snel. En overheerlijk! [ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel
Top