1. Home
  2. Community
  3. Kuckelkorn6
  4. Kookboek Vegetarisch veganistisch
Kookboek "Vegetarisch veganistisch"

Harissa is een pittige specerijenpasta die vooral in de Marokaanse keuken veel wordt gebruikt. Je kunt harissa kant en klaar kopen in Turkse of marokaanse winkels of zelf maken. Harissa blijft afgesloten in de koelkast tien dagen houdbaar. In de vriezer kun je het een maand bewaren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Parisienneboor, 36 stevige prikkers, oase …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Parisienneboor, 36 stevige prikkers, oase …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Lekkere gekruide, zoete pompoenburgers …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Yum, de laatste pompoentjes gebruikt voor deze heerlijke risotto met truffelolie. De pompoen absorbeert de truffelolie en dat combineert heerlijk met de kaas en noot in dit recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pompoenvarieteit: Lady Godiva; oliepompoen met zwarte zaden met notensmaak; rijk aan mineralen. Deze pompoen heeft naakte zaden en kan zo bereid worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Het zoetzuur van pompoen lijkt heel sterk op relish van pompoen. Voor een relish wordt wat meer suiker gebruikt en zal de kooktijd iets minder zijn. Belangrijk voor het zoetzuur van pompoen is dat het vruchtvlees van de pompoen net gaar moet zijn en dat is bij een relish niet altijd noodzakelijk. …  Lees verder »

Ingemaakte courgette met kaneel, ideaal om te maken als de courgettes goedkoop zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Deze tomaatjes zijn overal lekker bij: in een salade, in voorgerechten, of gewoon zo uit de hand. Ze zijn altijd een topper tijdens de Table dHôtes etentjes in onze Zuid-Franse B&B (wwww.niddabeilles.fr) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Vegetarisch

Een taartje zonder suiker, zonder gluten, zonder noten en als je wilt zonder zuivel en als je wilt zonder soja en toch feestelijk en lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Misschien niet de moeder`s mooiste, maar zo vol van smaak, knapperig en bros dat het onmogelijk is om ze te weerstaan. Dit, natuurlijk, als je van oude kaas houdt. Ideaal voor bij de borrel, makkelijk te bereiden en de koekjes kunnen vrij lang bewaard worden in een luchtdichte trommel. …  Lees verder »

Heerlijk kruidig Arabisch bijgerecht. Doordat de aubergines eerst in de oven gaan en daarna worden geglaceerd krijgen ze een hele zachte zoete smaak. Heerlijk in combinatie met een eenvoudige couscoussalade. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Lekker vegatarisch gerecht met kikkererwten en aubergine, makkelijk klaar te maken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Voor 4 pers.; …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

De combinatie van gebakken aubergine, tomatensaus en basilicum is zoet en hartig tegelijkertijd. Het is even wat werk om de aubergine goed voor te bereiden maar de moeite meer dan waard. Mijn variant heeft extra tomatensaus en mozzarrella. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een heerlijke salade voor tussen de middag of als lichte avondmaaltijd. Hij vult goed door de aubergine en feta en is volledig koolhydraatarm.Een heerlijke salade voor tussen de middag of als lichte avondmaaltijd. Hij vult goed door de aubergine en feta en is volledig koolhydraatarm. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Hier voor de veganisten/allergischen voor melkproducten een cake recept met limoen erdoor. Je moet hem niet te lang bewaren, want veganistische cakes worden vrij snel hard. Recept via groenteboer, van Carla …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Biologisch
Top