1. Home
  2. Community
  3. Krientjes
  4. Kookboek soepen
Kookboek "soepen"

Een simpele en toch heerlijke soep met lekkere aardse smaken snijd grotere paddenstoelen in tweeen of in vieren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Gewoon een heerlijke heldere soep …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Het recept van de mosterdfabriek …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een verrukkelijke bonensoep. zalig in de winter maar kan ook in een ander jaargetijde. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Feestelijke soep die meer dan gewaardeerd zal  worden door Uw gasten  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Voor de bouillon: 25 gram roomboter 75 gram mager ontbijtspek, in reepjes 1 ossenstaart, in stukken 1 ui, grof gesneden 1 kleine winterwortel, grof gesneden 1 stengel bleekselderij, grof gesneden stelen van 1 bosje peterselie 2 takjes tijm 2 laurierblaadjes 10 zwarte peperkorrels Voor het serveren: 15 gram boter 1 kleine winterwortel, in piepkleine blokjes 1 stengel bleekselderij, in piepkleine blokjes een handje fijngehakte (krul)peterselie desgewenst: Madera  …  Lees verder »

Dit recept is nog in ontwikkeling, maar is al heel lekker.  Ik had de hoop al opgegeven dat ik pompoensoep ooit lekker zou vinden en ben zelf gaan experimenteren. Het is een verwarmend soepje wat met een snee lekker brood erbij een volledige maaltijd is en nog vegetarisch ook …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

In één van mijn oude plakboeken zag ik een recept van een "Budapester Bonenpot". Ik denk niet dat iemand in Budapest ooit van deze soep gehoord heeft, maar "het beestje" moet een naam hebben. Het recept trok mij erg aan, maar tijdens het koken werd het toch weer een heel andere soep dan vermeld werd in het recept. Een lekkere gevulde soep waar je van kunt genieten (als je van bonen houdt natuurlijk). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

Ossenstaartsoep aten wij vroeger altijd toen ik nog een kind was (1970) op zondag als voorgerecht en ik vond het heerlijk, maar het was een blik. Deze is vers en smaakt geweldig. Er doen heel veel recepten de ronde, zelfs met mierikswortel en de gekste dingen, maar dat zijn ze niet. Dit is een soep die vol van smaak is en waar je, of het nu hoog zomer of ijskoud is, een enorme boost van krijgt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Deze soep neem ik vrijwel altijd vooraf als we bij 'onze' Griek gaan eten. Omdat dat nogal eens gebeurt heb ik denk ik het recept hiervoor gekregen, en deel dit graag met alle medeSmullers 😉  Natuurlijk heb ik niet alles gekregen, gewichten en aantallen heb ik op de smaak gedaan zoals ik het ingeschat heb..  Het is verbluffend simpel maar onweerstaanbaar lekker!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Een stevige kolonistensoep. In het recept wordt kippenbouillon gebruikt, vegetariers kunnen dat vervangen door groentenbouillon. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Lekker met kerst …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Gevonden in een oude boodschappen, nog net gered van het oude papier afval. GELUKKIG!!! zelf ga ik nog wat verder experimenteren eventuele aanpassingen zal ik verwerken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Eens een andere soep op het menu, maar wel erg lekker!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De dagen worden korter, het wordt kouder en overal liggen weer mooie producten. Dit is wel de allerlekkerste paddenstoelensoep die er is. Hij is romig, maar zit ook vol met verse kruiden. Om dit na te maken is het het beste om bij de groenteman een (wilde) paddenstoelenmelange te halen. Ook Albert Heijn heeft momenteel diverse verse paddenstoelen melanges te koop, o.a. Cantharellen, witte- en gele oesterzwammen, akkerzwammen en wilde bospaddenstoelen. Dit soepje is een geweldig najaarssoepje en lekker romig door de Mascarpone. De truffelolie (ook te koop bij AH) maakt het smulfeest af. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Deze soep is echt goddelijk en supersimpel( dus ook geschikt voor studenten ; ) ).. Vroeger maakte mijn moeder deze soep altijd, maar al snel wilde ik dit natuurlijk zelf doen. En zeker sinds ik op kamers woon maak ik deze regelmatig en wordt altijd goed ontvangen, ook onder niet paprika-liefhebbers en niet-vegetariers.. Meestal maken we 2 keer zoveel omdat iederen toch door eet, maar voor het gemak maar de 6 persoonshoeveelheid. Overigens, wat over is eet je gewoon de volgende dag of invriezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

* 300 gr rund-of lamsvlees * 3 eetl boter * 5 eetl meel * 3 eieren * naar smaak zout en paprikapoeder …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

* naar smaak kippenvleugels, poten en of karkas * 1.5 lit koud water * naar smaak wortel in plakjes * naar smaak ui in stukken * naar smaak venkel * naar smaak bladselderij * naar smaak laurier * naar smaak foelie * naar smaak peperkorrels * naar smaak zout …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

* 500 gr spliterwten * 750 gr hamschijf,spareribs of varkenspootjes * 2 stuks rookworst * 1 ui * 1 flinke winterwortel * 2-3 flinke preien * 1 knolselderij in blokjes * enkele peperkorrels * 2 lit water * naar smaak zout * 1 bos selderij * enkele blaadjes lavas (eventueel) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top