1. Home
  2. Community
  3. Kookliefhebber2
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht. Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijke en makkelijke ovenschotel. Eigen variatie is ook mogelijk. Deze schotel kan ook heel goed eerder klaar worden gemaakt en in de koelkast worden gezet! …  Lees verder »

Dit recept vond in een kookboek van Tessa Kiros. Zij is de dochter van een Finse moeder en een Cypriotische vader. Haar kookboeken zijn geweldig. Schitterende foto`s en heerlijke recepten. Ik heb ze allemaal en dit recept is een topper. Lekkerder tzatziki heb ik nog niet gegeten! Deze tzatziki blijft een paar dagen goed, dus ideaal voor een feestje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Dit recept heb ik van mijn vriendinnetje Roos. Handig voor op sandwiches bij een high tea, voor op(stok)brood of gewoon lekker op toast. …  Lees verder »

Club sandwich (1) 12 sneden wit brood, geroosterd en beboterd , 12 dikke plakken kipfilet 8 plakken bacon, even gebakken , 2 tomaten in plakken mayonaise of slasaus , 4 grote augurken , ijsbergsla , 8 tandenstokers ---------------------------------------------------- Gerookte zalm sandwich (2) Boter , bieslook in kleine stukjes geknipt plakjes gerookte zalm , mascarpone kaas , dille , (volkoren)brood ---------------------------------------------------- Zalm sandwiches (3) 1 blikje zalm, uitgelekt en schoongemaakt , 4 el mayonaise zout en peper , dille , sla brood naar keuze , boter ---------------------------------------------------- Kip kerrie sandwich (4) 2 gekookte hele kipfilets , 50 g gehakte walnoten 4 stelen selderij , zout 3 el mayonaise , kerriepoeder , boter 16 sneetjes brood naar keuze ---------------------------------------------------- Komkommer sandwich (5) 1 komkommer , 2 tomaten 4 el roomkaas , zout 1 el azijn , dragon , kervel waterkers (naar keuze) volkorenbrood 12 sneden  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit recept is tot stand gekomen na veelvuldig maken en aanpassen van het recept. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Surinaams

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel. …  Lees verder »

Een strop voor de winkeliers, als jullie dit recept hebben geproefd zul je nooit meer kruidenboter kopen! …  Lees verder »

Koud buiten? Heet van binnen. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Soto Ajam is een kruidige, gele kippensoep. Bij de soep worden allerlei hapjes geserveerd, zoals groenten, ei, seroendeng. Het leuke is dat er allemaal schaaltjes op tafel staan en iedereen zijn eigen soep kan samenstellen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Indonesië. Bijvoorbeeld over het vroegere Nederlands-Indië; of over terrassen met rijstvelden; of over de neusaap die door de Indonesiërs ook wel Nederlandse aap werd genoemd (omdat hij zoveel leek op de Nederlandse kolonisten. Die hadden net zo`n grote neus en bolle buik!) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Indonesisch pittig rundvlees gerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

150 gram salami 2 uien 250 gram champignons 3 eieren 250 ml kookroom 1 bouillonblokje mozzarella 75 gram geraspte kaas bladerdeeg …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top