1. Home
  2. Community
  3. Kokkie53
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Filet American Het orginele slagersrecept! 3 ons rundertartaar 2 a 3 el mayonaise 2 tl pittige mosterd 2 tl paprikapoeder 2 tl chilipoeder tabasco worchestershiresaus peper zout Doe de tartaar in de keukenmachine en doe er 2 el mayonaise, de mosterd, paar druppels tabasco, paprika- en chilipoeder bij. Maal het geheel fijn, haal het uit het keuken apparaat, doe het in een schaaltje en maak het op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wat tabasco. Maak het eventueel nog wat smeuiger met mayonaise.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

De Zwitserse versie van " worteltaart ", die niet naar wortels smaakt, De geraspte wortels maken de taart sappig en benadrukken de smaak van amandelen, die er ook in zitten. De taart ziet er mooi uit en is minder vet dan de Amerikaans carrotcake waar meer vet, roomkaas en geen amandelen in zitten. Een heerlijk en geurig gebak!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Saltimbocca is een alom bekende Italiaanse specialiteit uit de buurt van Rome. Oorspronkelijk met kalfslapjes, maar dit is de versie met varkenshaas en is qua smaak net iets malser. Zo gemaakt, erg lekker en past prima bij het voorjaar/zomer nu het weer warmer wordt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Het is niet Marokkaans, ook niet Arabisch zoals de meeste van mijn recepten, maar het is wel heel erg lekker en weinig werk om een lekker lunchgerechtje op tafel te zetten of zo maar tussendoor.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een soortgelijk gerecht heb ik ooit eens in een restaurant gegeten. Maar ja, in een restaurant krijg je er meestal geen recept bij Jammer, misschien moeten ze daar eens een keer iets aan gaan doen Maar als je zelf een beetje kunt koken dan kom je al een heel eind. Ik heb goed opgelet wat er zoal in zat. Later toen ik het thuis nog eens heb gemaakt, kwam ik tot dit recept. Als je de zwarte pasta niet kunt vinden of liever niet gebruikt, dan kun je die ook heel goed vervangen door gewone …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een hoofdgerecht voor 4 personen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

2 kipfilets 1 rood pepertje een stukje gemberwortel van ? 1 cm 1 teentje knoflook 1 eetlepel pindakaas 2 eetlepels verse koriander 1 theelepel suiker 1 theelepel zout 1 eetlepel wijnazijn 4 eetlepels olijfolie 3 eetlepels vissaus (Nam Pla) 1/2 krop ijsbergsla 1 rode ui 100 gr tauge 50 gr geraspte wortel ? 6 zoetzure augurken 2 eetlepels mangoschijfjes (blikje) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal één keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

4 biefstukken Sap en rasp van 1 sinaasappel Versgemalen, zwarte peper 5 eetl. olijfolie 1 ui, gesnipperd 300 gr. risottorijst 750 ml. vleesbouillon 300 gr. Gemengde paddenstoelen 25 gr. boter 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt 3 eetl. Verse basilicum of platte peterselie, fijngehakt …  Lees verder »

Het is nog volop winter dus heb nog een lekker stoofje gemaakt. Ik heb nog heel mooi rundvlees en moest worden gebruikt. Dit stoofje is anders dan alle andere, maar beslist niet minder lekker, integendeel ! Al die kruiden, de hele melange bij elkaar, indien je weet wat ze in de Provence gebruiken, geeft het vlees juist een heerlijke smaak mee. Bovendien ziet het er leuk en kleurrijk uit op het bord want als je lekker eet dan willen alle zintuigen wat, je ogen dus ook. Smakelijk ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Deze soep had ik al een hele tijd niet meer gemaakt. Hij was een beetje op de achtergrond geraakt door al die winterse soepen Deze bamiesoep is wel iets speciaals en niet zomaar het eerste het beste noedelsoepje. Dat komt door de verrassende toevoeging van de pindasaus. Nu denk je misschien; Huh pindasaus in de soep Kan dat? Maar je moet het gewoon een keer uitproberen om erachter te komen hoe lekker het is. Succes ermee en ik hoor graag wat jullie ervan vinden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Fusion

Je moet deze taart in twee dagen maken, omdat de vulling moet opstijven voordat je de topping eroverheen kunt doen. …  Lees verder »

Top