1. Home
  2. Community
  3. KippetjeNL
  4. Kookboek KitchenAid
Kookboek "KitchenAid"

Volgens bronnen op het internet zou dit het recept van de Wereldberoemde Dudok Appeltaart moeten zijn: Bodem 300 gram bloem 250 gr boter 150 gram basterdsuiker halve theelepel zout Vulling 1,5 kg kilo jonagold in dikke brokken/schijven 1 klein potje appelcompote 2 kopjes rozijnen/boerenjongens flinke eetlepel kaneel Eventueel een beetje suiker Kruimeldeeg 90 gr bloem 40 gr bruine basterdsuiker 40 gr boter 1 zakje vanillesuiker Bereidingswijze Voeg alle ingredienten samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken. Meng de appels met de compote, kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker. Doe dit over in de vorm en druk het goed aan. Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een lekkere taart van perziken en amandelen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

225 gr amandelmeel 1 eetlepel kaneel 1 theelepel baksoda 2 eieren 120 ml water 60 ml agavesiroop 2 rijpe bananen, gepureerd …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Ingrediënten Porties: 10 450 g witte bloem 1 tl zout ½ tl basterdsuiker 1 zakje instantgist, circa 7 g 300 ml lauw water, of zoveel als nodig is Bereidingswijze Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 2 uren 30 minuten 1.Bloem en zout boven een kom zeven en suiker en gist erdoor roeren. In het midden een kuiltje maken en daar het water in gieten. Eerst met een vork en later met de hand kneden tot een zacht deeg ontstaat. 2.Het deeg op een licht bebloem oppervlak leggen en in ong. 10 minuten tot een elastisch deeg kneden. In een licht ingevette kom legge, afdekken met een theedoek en 1-1 1/2 uur op een warme plek tot verdubbeld volume laten rijzen. Het gerezen deeg opnieuw op het werkblad leggen en de lucht eruit kloppen. 2-3 minuten kneden, in 10 porties verdelen en elke portie tot een bal vormen. Elke bal uitrollen tot een ovaal van ong. 5 mm dik en deze op een bebloemd oppervlak bij kamertemperatuur ong. 30 minuten laten rijzen. 3.De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 9. 3 bakplaten met antiaanbaklaag (of 3 bebloemde bakplaten) in de oven schuiven en ong. 5 minuten laten opwarmen. Leg de pitabroodjes op de hete bakplaten en bak ze in 8-10 minuten stevig en goudbruin. 4.Uit de oven nemen, op een rooster leggen en laten afkoelen. Warm serveren of bij later gebruik onder de grill opnieuw opwarmen. De broodjes kunt u het best op de dag van de bereiding eten, maar ingepakt in folie zijn ze 1-2 dagen houdbaar. …  Lees verder »

Mogen niet ontbreken bij de high tea of bij de brunch. …  Lees verder »

Heerlijke broodjes, die goed te maken zijn voor een brunch …  Lees verder »

Heerlijke chocolade brownies met Oreo cookies, naar recept van Lorraine Pascale. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Heerlijke warme kaneel "broodjes" met vanille icing. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Voor 24 broodjes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

550 gram bloem 1 theelepel zout 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel vanille-extract 180 gram kristalsuiker 180 gram donkere basterdsuiker 350 gram pure chocolade 2 eieren 250 gram boter (kamertemperatuur) bakpapier, oven …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Chocoladesouflees ....bij de eerste hap vloeit vanuit het binnenste de hete chocolade als lava naar buiten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

250 gram bloem 1 theelepel bakpoeder snufje zout 125 gram boter 175 gram poedersuiker 1 theelepel citroensap 1 eetlepel citroenschil (geraspt) 3 eetlepels melk 2 fijngestampte bananen 2 losgeklopte eieren 25 gram suiker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Geurig knoflookbrood is een goed begin als u behoeft hebt aan een lekker hapje. Geef deze broodjes voor een Italiaans hoofdgerecht en serveer ze op een schaal als hapje bij de borrel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans
Top