1. Home
  2. Community
  3. Keukensloofje47
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

In veel Aziatische keukens bestaat een goed gerecht uit een in goed balans zijnde recept van zoet, zuur, bitter, pittig en umami. Daarbij is de textuur ook heel belangrijk. Voor het zoete element in die gerechten gebruikt men vaak palmsuiker ( en wij eventueel de donkerbruine basterdsuiker.) Maar om te zoeten kun je ook siroop gebruiken en deze siroop geeft dit gerecht nóg meer smaak. Ik had nog een restje boontjes van onderstaand gegrilde-tonijn-op-een-bijzonder-fijne-oosterse-salade recept over en heb wat geëxperimenteerd met de ingrediënten . Deze siroop  met flink wat ijsklonten en water is een zomers verkoelend alcoholvrij drankje met weinig calorieën.      …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

De salade kun je helemaal voorbereiden. De smaken krijgen dan alle kans om in te trekken en dat maakt de salade echt verrukkelijk. Vlak voor het serveren even de waterkers erdoor mengen en klaar.Dit gerecht heb ik naar onze smaak aangepast en meer groente toegevoegd. Ook in de dressing heb ik meer naar smaak van alles toegevoegd. De gegrilde tonijn smaakt heerlijk op deze bijzonder fijne salade. En zeer zeker ook smaakvol  bij andere Aziatische gerechten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

 Een heerlijk broodje dat we als hoofdgerecht hebben gesmikkeld. Ik las een dergelijk recept in een magazine van een Duitse supermarkt. Een broodje, dat om veel variatie vraagt. Ook lekker met bijvoorbeeld knapperig uitgebakken spekblokjes. En gevuld met zongedroogde tomaatjes, olijven en basilicum in combinatie met bijvoorbeeld romige brie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ideale en voedzame salade om snel in de ochtenduren te bereiden. In de koelkast ermee en laat die smaken zich maar fijn vermengen. Klaar is je avondmaaltijd en dan 's avonds in de schaduw buiten ervan genieten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een waanzinnig, lekkere en gemakkelijk te maken salade met kip, rode kool en diverse Aziatische smaken. Zeker ook een aanrader met het warme weer , zoals vandaag is deze explosie van exotische smaken in de salade niet te versmaden. Bovendien erg gezond, want de Japanse soba noedels zijn gemaakt van boekweitmeel . Soba betekent boekweit in het Japans. Ik had helaas vergeten om paprika te kopen. ( Voor kleurschakering wat plakjes radijs toegevoegd) Ik heb deze vervangen door 1/3 komkommer zonder zaad in stukjes te snijden. Volgende keer met paprika, want deze salade smaakt naar méér.    …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

  Stomen van groenten is gezond. Omdat de groenten niet in het vocht liggen, verdwijnen er geen vitamines en mineralen uit de groenten in het kookvocht. Het gehalte aan voedingsstoffen blijft dus hoog als je stoomt. Dat geldt voor de stoomoven, maar ook voor stomen in een mandje boven een pan kokend water. Heb je geen stoomoven? Wok dan de spinazie in 1 el olie en bak de zalm in een voorverwarmde oven op 180 graden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Nu , na het opa en oma weekend......( georganiseerd door de N.K.C ) hadden we even genoeg van patat met vegaburger of frikandel , tomatensoep met broodje knakworst en pannenkoeken. ( Hoewel het hartstikke leuk was om te zien met hoeveel flair onze 2 kleindochters van 11 tussen volwassenen aan het pannenkoeken bakken waren. Tja, in zo'n georganiseerd weekend spelen de kleinkinderen de HOOFDROL en draait natuurlijk alles( dus ook het eten) om de kinderen.Ondanks het schitterende weer ging toch deze stoofpot vandaag de oven in. Lekker met rijst , peultjes, pittige augurkjes en gefrituurde uitjes.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Dit gerecht is gebaseerd op de : "dagschotel sperziebonen met satésaus " en de smaak elementen zitten in een zakje. ( Maggi)  Het is een heerlijk dagelijks gerecht, dat in een mum van tijd op tafel kan staan, ook zonder dat zakje. En je maakt het zo pittig en romig als jezelf wilt.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Onze koning jarig geweest en inmiddels heeft ook onze prinses Beatrix haar verjaardag herdacht. Over 3 dagen vieren we Bevrijdingsdag. Herinneringen om te vieren met een heel eenvoudg, snel en lekker oranje dessert. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze verrassende lekkere taart is goed voor 4 personen. Hartig en pittig. Je maakt 'm in een handomdraai en uiteraard zo pittig als jezelf wilt. Gewoon meer sambal gebruiken. Deze taart is ook bijzonder smaakvol met witte kool als variatie. Per punt 489 kcal. De taart op de foto is de gehalveerde hoeveelheid voor 2 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Lekker hapje met verse asperges en avocadocrème. Terwijl de asperges kookt, maak je in enkele minuten de avocadocrème. Te gebruiken als amuse, klein voor of tussengerecht. Snel en gemakkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het witte goud wordt ook wel eens : € De koningin der groente genoemd€. Vandaag gaat deze super groente op de bakplaat in gezelschap van vastkokende krielaardappeltjes. Door het roosteren krijgen deze heerlijke witte stengels een iets gelige kleur en nóg meer smaak. Bovendien heb je er geen omkijken naar. Ondertussen kook je de eitjes hard , maak je de honing-mosterdsaus en rol je de plakjes ham nog even op.Afhankelijk van de dikte van de asperges staat de bakplaat circa 30 minuten in het midden van een oven van 180 graden.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een eenvoudig gerecht met het gouden duo ASPERGES en ZALM. Klaar in 40 minuten . Heerlijk als hoofdgerecht en zelfs als lunch.In het klein een fijne amuse of lekker voorgerecht.Bovendien gemakkelijk te maken. Leve de lente !Hou je niet van gerookte zalm, kies dan een Italiaanse ham zoals Parma of Serranoham. Ook met goede kwaliteit gekookte ham erg lekker. Ik vergat het citroenrasp over de asperges te strooien. Dan maar bovenop. Ook lekker.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een ideaal campinggerecht, dat in een mum van tijd op tafel staat. Je kunt natuurlijk gebruik maken van een kant en klare teryakisaus , maar als je alle ingrediënten voorhanden hebt , is het een fluitje van een cent om dit zelf even  te maken. Door toevoeging van vers sinaasappelsap kan de smaak iets afwijkend zijn. Je hebt zoetere en iets zurige sinaasappelen, maar in beide gevallen is de smaak van de saus heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Als je een weekje met de camper onderweg bent , moet je soms creatief zijn met de ingrediënten, die je op dat moment voorhanden hebt.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Van dit hoofdgerecht Kip-yassa-van-project-gezond had ik witte kool over, die ik graag wilde verwerken.  Aldus de kool even geblancheerd en koud gespoeld en met ingrediënten vermengd, die ik verder nog voorhanden had. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Dit kipgerecht met witte kool is een een West €" Afrikaanse specialiteit , dat met name veel gegeten wordt in Gambia en Senegal. Smaakvol en erg gemakkelijk met gewone ingrediënten. De citroenmosterd marinade heeft een uitzonderlijke smaakvolle invloed op de uien en de kip. Wij hebben ervan genoten een echte aanrader.        …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Lekker anders en snel. Licht pittige boontjes met een Aziatisch smaakje.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Twee éénpersoons ovenschoteltjes zijn ideaal. Iets meer puree voor hem en iets minder voor haar.  " Deze puree mag je me vaker voorschotelen" was het commentaar van mijn enige echte tafelgenoot. Dat willen we zeer zeker doen, want die spekjes waren een schot in de roos en met de asperges in ham erbovenop toppie.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top