1. Home
  2. Community
  3. Jodelieh
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Snelle, verse pizza …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Zelfs het basisrecept is voor velen al een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. De meesten van ons kopen een pot in de super want dat staat voor makkelijk en snel. Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Het vruchtvlees van pompoen is van zichzelf heel licht zoet en daarom erg lekker in een zoet gerecht. De speelse deegrand krijg je door druppelvormige stukjes deeg op de rand te plakken. Maar er ontstaat ook een mooie rand als je de deegrand op regelmatige afstand met duim en wijsvinger samenknijpt. …  Lees verder »

Kennen jullie nog die kraampjes met "lemonade" in oude Amerikaanse jaren '50 films? Hier is het authentieke recept... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Bij het degusteren van deze soep werd het altijd stil aan tafel, het enige wat men durfde vragen was: is er nog wat voor mij, als het kan met veel ballekes! Dit vlaams recept komt van Werner. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Verrukkelijk kaasbrood uit Georgie met ricotta, feta en mozzarella. Je kunt een grote bol bakken of eenspersoons broodjes, restanten warm je de volgende dag even op voor een snelle, maar perfecte avondhap. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Een meer dan zalige milkshake met banaan. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Lekkere traditionele lasagne …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

1 rode ui, in ringen gesneden250 gr zure room1 teentje knoflook, geperst2 el verse tijm, gehakt25 gr Parmezaanse kaas, geraspt150 kip in blokjes, gegrild of gebraden1 grote kant en klaar pizzabodem of pizzadeeg van een pak50 gr champignons, dun gesneden75 gr mozzarella, in blokjes1 tl verse tijm, gehakt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is heel eenvoudig recept. Geen tijd? Toch groenten eten? Of ben je op de camping? Dit is een LEKKER recept ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

"Geleend recept" van mijn moeder, vroeger om de kinderen groenten te laten eten zonder dat de groenten zichtbaar waren anders lustten we het niet. Wij noemden het vroeger: wit eten. Met een scheut ketchup was het vroeger erg lekker zonder dat we zagen/wisten dat we bloemkool aten. Zelf heb ik het vele jaren later aangepast, opgepimpt, met gerapste kaas en flink wat kerriepoeder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top