1. Home
  2. Community
  3. Jiskepansje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze salade werd voor ons feest in september 2009 gemaakt door Marianne, onze Duitse buurvrouw. De ingrediënten gaan laagje voor laagje in een glazen schaal. Laat de salade minimaal een uurtje staan. De ingrediënten worden vlak voor het opscheppen met elkaar vermengd. Een heerlijke frisse salade. Vandaag 25/7/2013 weer gemaakt nu met laagjes sla ertussen. Ijsbergsla is beter, wordt niet zo gauw slap. Verder heb ik yoghurt met mayonaise gebruik. Minder calorierijk. Bij de appels heb ik het schilletje erom gelaten voor de kleur. Zorg dat de laagjes goed te zien zijn bij het opdienen. Doe de salade pas aan tafel door elkarr.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Sereh Crème brulée: 4 eierdooiers 100 g fijne kristalsuiker 400 ml room 1 vanillestokje 2 sereh stengels (citroengras) 1/2 citroen (het sap en de schil geraspt) lichtbruine basterdsuiker Lychee granite: 2 grote blikken lychees op siroop Sinaasappeldonuts (4 donuts): 1/2 ei 8 g zachte roomboter 35 ml melk 35 g suiker geraspte schil van een halve sinaasappel 1/2 tl sinaasappelsap 3 g vanillesuiker 3 g bakpoeder (gezeefd) snufje zout snufje kaneel 120 g bloem (gezeefd) + een beetje bloem voor het kneden zonnebloemolie om in te frituren Sinaasappelsiroop: 125 g lichte basterdsuiker 350 ml sinaasappelsap (zonder vruchtvlees) 1 kaneelstokje 1 steranijs 2 kruidnagels …  Lees verder »

Mijn favoriete curry! Recept oorspronkelijk van de Engelse kok Ainsley Harriott. Ik heb het hier en daar aangepast. Zijn recept is met kalkoen. Maar ik vind kalkoen snel droog worden dus ik heb het door kip vervangen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

-250 gram oerdi spliterwten -150 gram meel -2 eetlepels kerrie -2 theelepels djintan(komijn) -zout -3 teentjes knoflook -1 ui -wat water -3 takjes peterselie -1 theelepel bakpoeder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Heerlijk hapje van gevulde,krokante pancetta op een bedje van sjalot.Ook lekker als borrelhapje of klein voorgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Naar een recept uit het NRC van Cees Holtkamps. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

? 300 g gerookte palingfilet, ? 1 sjalot, ? 2 eetlepels mayonaise, ? 2 eetlepels creme fraiche, ? 4 plakken oudewijvenkoek (dun gesneden), ? 1 venkelknol, ? 1 dl olijfolie ? 2 eetlepels citroensap, ? 2 grote groene appels (Granny Smith), ? 2 eetlepels riet- of poedersuiker ? 8 kleine basilicumblaadjes (of 4 topjes van verse basilicum), ? ijsklontjes  …  Lees verder »

***Deze variatie is de allerlekkerste die wij ooit hebben gegeten!*** …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Echt een plaatje om dit zo op tafel te zetten. Als amuse of als voorgerecht. Knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Een Chic borrelhapjes met een vulling van gerookte zalm met room. Eerder leuk dan moeilijk om te maken, en goed dan ook verrassend! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Voor 10 amuses/borrelhapjes. De garnaal er boven op maakt het af. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Deze magere knoflooksaus is eigentijds en zoooooooooooo, lekker !! Tegenwoordig willen we graag een verantwoordelijke lekkere saus met zo weinig mogelijk calorieën en een laag vetpercentage. Er zijn door de jaren heen heel veel lekkere Knoflooksaus recepten ontstaan. Echter sommige zijn inmiddels achterhaald door de tijd of qua samenstelling. Het recept is eigenlijk voor 4 personen en uit ervaring weet ik dat het net genoeg is voor 3. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De echte …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Verrassend en vlug klaar - en het oogt zo mooi ! ! Van mijn zus overgenomen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een soepje met een pittige smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een heerlijke frisse pudding vooral op warme zomerdagen, die bovenop een korst van sponsachtig (moscovisch) deeg heeft en een lekkere fruitige custard van onder. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Kalfsfricando (goede slager heeft dit als vleeswaren) blikje tonijn op olie mayo rucola of ijsbergsla zeer fijn gesneden oud bruin brood knoflook olie peper & zeezout amuselepels …  Lees verder »

Amuse, borrelhapje of voorgerecht van pate en mango …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans
Top