1. Home
  2. Community
  3. Jennie1950
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ook leuk om als toetje te gebruiken …  Lees verder »

Deze heerlijke Indonesische ketjapsaus kan heel goed geserveerd worden bij vis gerechten, vlees gerechten en gevogelte gerechten. Gebruik voor het bereiden van de saus bij voorkeur de olie waarin de vis, vlees of gevogelte is gebakken. U kunt overigens voor de bereiding van de saus ook uien, knoflook en sambal eerst fijnwrijven in een vijzel, of pureren in een keukenmachine, en daarna in de olie fruiten. Aantal personen: 4. Bereidingstijd: 20 minuten. Voor circa 3 deciliter …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: "Pörkölt" maar is bij ons beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Gulyás) dan krijg je namelijk (goulash)soep. De officiële benamingen zijn in feite niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het een heerlijke smakelijke en uiterst geurige stoofpot is. Het heeft een paar uurtjes nodig om te garen maar ondertussen ruikt je hele huis naar deze heerlijke stoofpot. Gemakkelijk te combineren met rijst, aardappelpuree, pasta, gnocchi of gewoon met brood. Je kunt ook makkelijk een grote hoeveelheid tegelijk maken voor een grotere groep of gewoon voor meerdere dagen. De 2e dag is het zelfs nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken. Gebruik geen extra zout want de gerookte spekreepjes zijn al zout genoeg. Deze spekreepjes zorgen ook voor de heerlijke "rook" smaak aan het gerecht. Deze smaak hoort bij dit gerecht want van origine wordt het klaargemaakt boven een houtvuurtje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Slanke versie met kruiden uit je eigen keuken en zo min mogelijke toevoegingen van geur en smaakstoffen. Het zelf kruiden en opbakken is een leuk proces om te doen !! Beetje voor beetje rijst toevoegen terwijl die heerlijke geuren op je af komen. Dit is echt een speciaal moment en je doet het helemaal zelf !! Je weet dan ook, dat je nooit meer een " relatief " duur zakje kruiden in de supermarkt gaat kopen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Oma`s appelflappen: Dan denk ik aan haar knusse keuken en de heerlijke lucht uit de oven als ze aan het bakken was. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vanmiddag Bezoek? Lekker Lunchen? (Vanavond) Borrelen? Dan moet je deze even maken! Deze eiersalade is net even ANDERS! Het lijkt een lang recept maar dat is niet zo, ik heb het alleen heel uitgebreid beschreven :-) Bij vrijwel alle recepten voor eiersalade valt mij op dat de eieren, nadat ze zijn gekookt, in zijn geheel worden kleingesneden, NIET DOEN!!! Probeer dit recept eens! Het is wel iets meer werk, maar dat is het zeker waard! Daarna maak je het nooit meer anders, buiten je eigen variaties natuurlijk, want je kan eindeloos zelf variëren, en dat is heerlijk! Eenvoudig te maken, heerlijke smaken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een paar stappen klaar en binnen 30 min. op tafel. Hier raak je blij van... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

* een spitskool * een ui * gehakt * rozijnen * geraspte kaas De spitskool snijden en wassen, dan even koken (niet gaar) Gehakt rul bakken en lekker pittig kruiden naar eigen smaak. Ui fruiten en door het gehakt mengen samen met flink wat kerriepoeder. Spitskool uit laten lekken en de rozijnen erdoor doen. Ovenschotel invetten en om en om spitskool en gehakt erin doen. Schaal afdekken met aardappelpuree. Geraspte kaas erover strooien en ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden zetten. EET SMAKELIJK !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijke pittige zoete saus die eigenlijk niet kan mislukken …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Heerlijke zuurkool ovenschotel. Lekker in het najaar en de winter. Veel smaak, weinig werk, goedkoop en snel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Wilde snel iets lekker bij de koffie hebben. Ik had nog kwetsen (kleine stevige blauwe pruimen ) liggen. Op internet gezocht en dit heerlijke recept gevonden. Smaakte voortreffelijk. Wij hebben de taart lauw gegeten, maar volgens de maker is de taart ook na een paar dagen nog lekker. De taart is ook heel lekker met appelschijfjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Een gezonde snelle Oosterse maaltijd van spitskool, kip en mie; klaar in ongeveer tien minuten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Echt heerlijke gevulde aardappeltjes met kruidenboter. Weer eens iets anders dan gewone aardappelen en heel goed voor te bereiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

0,5 dl Conimex Ketjap Manis 200 g Calv Pindakaas Mespuntje knoflookpoeder 1 el basterdsuiker 1 tl Conimex Djah …  Lees verder »

Top