1. Home
  2. Community
  3. Jammtien
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Overheerlijk recept, is snel te maken, maar veel lekkerder als je er de tijd voor neemt. #SlowCooking De Italiaanse keuken zie ik een beetje als Lego. Je kunt er vanalles aan toevoegen, vervangen of weg laten, naar je eigen allergie of religie.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Mijn vriend kocht ooit rabarbersap bij de IKEA. Een soort aanmaak limonade. Hij vond het heerlijk. Nu zag ik de rabarber in onze tuin afgelopen zomer alweer flink groeien en bedacht ik me dat ik zelf maar eens zo'n flesje sap voor hem ging maken!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De eerste keer dat je hoort over worteltaart denk je: dit klopt niet. Eenmaal geproeft wil je niets anders meer! Deze taart is vrij luchtig in vergelijking tot sommige andere varianten van carrot cake. De wortel wordt zacht en verdwijnt. Het geheel wordt een heerlijke, licht kruidige taart. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Tijdens een lunch bij Bagels & Beans at ik voor het eerst een 'vega-burger'. De welbekende: Paddoburger. Oftewel: een hamburger van paddenstoelen! En dat maak je natuurlijk net zo makkelijk zelf. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven. Heerlijk om het is eens uit te proberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Hasselback van gehaktballen, nog nooit van gehoord? Een heerlijke combinatie van gehakt, spek en 3 soorten kazen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Mexicaanse tortillas, niet opgerold, maar twee op elkaar. Erg lekker en een hit in Amerika! Lekker bij bv Tortilla's etc. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Heerlijke hamburgers met een gezond tintje! Voor jong en oud! En lekker makkelijk te maken! Mijn favoriete burgers (McDonalds moet ernog aan tippen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een gezonde hamburger van kipgehakt, olijfjes en zongedroogde tomaatjes, lees er over in mijn blog: http://www.gezonddooreten.nl/2016/02/23/chicken-burger/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Italiaanse tartaartjes met pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, parmezaan en kappertjes, Mama Mia wat lekker!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

600 gram kipgehakt 1 losgeklopt ei 4 el paneermeel 2 el ketchup 2 tl mosterd 1 el gedroogde oregano peper zout 1 bol mozzarella 4 plakjes parmaham bakolie 4 broodjes 30 gram rucola 1 tomaat …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Een gezonde brocoli schotel met rosti eieren en kipfilet. …  Lees verder »

Griekse ovenschotel met pasta: even wat werk, maar heerlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een nieuw soort verse ravioli gebruikt, gevuld met 4 verschillende kaassoorten. Afkomstig uit het koelvak. De paddenstoelensaus van cantharellen, oesterzwammen en kastanjechampignons met room en madeira (zoete Spaanse wijn) smaakte er voortreffelijk bij. De madeira is te koop in kleine keukenflesjes bij supermarkt en slijter. Ik heb de ravioli gegratineerd, maar zo uit de pan misschien nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker en makkelijk voor de zaterdagavond en een goede variatie op de veel te vette kapsalon …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vega Hamburgers bereid met quinoa & saint nectaire …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch
Top