1. Home
  2. Community
  3. Jackson1948
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Voor degenen die van tonijn en olijven houden is dit de ultieme borrelsnack/weekendhap. Echt geweldig lekker en nog heel erg gezond ook voor hart en bloedvaten. Probeer zelf maar, proef hoe geweldig die smaken samenkomen in dat krokante omhulsel. Ruim voldoende voor 10 envelopjes van bladerdeeg, hangt ervan af hoe dik de vulling is die je erin doet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

1 Voorgebakken stokbrood(niet zo`n hele dunne)-200 gr.filet americain (gewone,met pesto of pepertjes,wat je zelf lekker vindt)100 gr.champignons-wat dun gesneden paprikareepjes-4-5 plakken ontbijtspek-geraspte kaas. …  Lees verder »

Kip gebraden in een saus met ui en tomaat (in een modern jasje, ik ben een klein beetje van het originele recept afgeweken) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Deze soep neemt nogal wat tijd door de lange week- en kooktijden, maar het is de moeite waard! Het aantal personen is moeilijk te geven, dat hangt van de eetlust af. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijke maaltijdsoep. Door het rundvlees wat minder calorierijk. Ons smaakt deze soep uitstekend. Denk aan het weken van de bruine bonen! N.B. Voeg pas zout toe na het einde van de kooktijd van de bonen. Dat vermindert de kooktijd van de bonen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekker soep met ossestaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Donker roodbruin moet hij zijn, deze chique Engelse klassieker, maar om dat voor elkaar te krijgen.....En officieel hoort er dan een glaasje madeira bij ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Kruidig gestoofde hamlappen in ketjap. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Het woord teriyaki stamt van teri, de glans die de marinade geeft aan vlees of vis en yaki, wat grillen betekent. In Japan wordt teriyakisaus vooral gebruikt als marinade voor vis, zoals verse tonijn. Vandaar dit heerlijke tonijn teriyaki gerecht met een authentieke smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

Een receptje van Cora gekregen. Zij had het gegeten op het jaarlijkse pleinfeest en heeft het recept gevraagd omdat ze dacht dat ik het wel lekker zou vinden. Ze kent me inmiddels goed .Dit is voldoende voor 20-30 stuks. Loempiavelletjes kun je kopen bij toko's. Je koopt ze bevroren en als je ze niet allemaal nodig hebt kun je er makkelijk een paar ontdooien door er een warme vochtige theedoek overheen te leggen. De bovenste blaadjes ontdooien dan, de rest kun je gewoon weer invriezen. Je kunt de loempia's bakken in een frituurpan, maar een wok met hete olie volstaat ook. En mocht je niet alles in één keer opeten, dan kun je de rest invriezen en geduldig laten wachten tot een volgend gebruik. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees
Top