1. Home
  2. Community
  3. IXSO
  4. Kookboek Indiaas
Kookboek "Indiaas"

1 komkommer, 3 eetl. yoghurt, 1 eetl. verse dille, 1 a 2 bosuitjes, suiker, zout, versgemalen zwarte peper. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Mijn kinderen vinden Kip Madras van Knorr heerlijk. Een uitdaging dus om dit beter te doen. In ieder geval één zonder E-nummers en mét zoveel als mogelijk originele ingrediënten. Mijn zoektocht bracht me tot dit recept. Vanwege die originaliteit dus géén Crème Fraîche maar wel yoghurt. Géén rozijnen (kom je in verschillende varianten tegen) maar wél appel. Geen kipfilet, maar stukken kip. Omdat Kip Madras een curry-gerecht is heb ik overwogen om de currypasta zelf te maken. Dit is een tijdrovende bezigheid en goede pastas zijn er volop te krijgen in toko of supermarkt. Ook zonder E-nummers en goed van smaak. Houd met de dosering wel rekening met de pittigheid. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.com …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Wie lust er nou geen eitje? Deze eieren op Indische wijze zijn lekker pittig. Echt een traktatie of zomaar een lekkere smul snack. Deze vliegen ook weg op een buffet en/of prima bijgerecht bij de Indische rijsttafel. Proef zelf maar en staat zo op tafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Een heerlijke curry van kipfilet die je in slechts 25 minuten op tafel tovert. Bron: Libelle. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Ingrediënten voor 6 stuks: - 20 gram verse gist - 10 gram suiker - 500 gram bloem - 10 gram bakpoeder - zout - 150 ml melk - 100 ml yoghurt - 4 eetlepels olie - 4 eetlepels komijnzaad - 1 teentje knoflook, geperst - 1 theelepel gemberpoeder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Kipfilet met kerriesaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit is toch wel een overheerlijk gerecht, helemaal met warm weer. Ga deze maar eens maken, je weet niet wat je proeft, heerlijk! Dit is een feestmaaltijd die in een mum op tafel staat en makkelijker te maken is dan je denkt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Basis-recept voor een perfect curry-gerecht. Tip: Laat gerust eens de kokosmelk achterwege om gewoon een heerlijke roerbakschotel te maken. Of vervang de kokosmelk door bouillon - of combineer deze met bouillon - en je hebt een heerlijke (maaltijd)soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas
Top