1. Home
  2. Community
  3. IXSO
  4. Kookboek Chinees
Kookboek "Chinees"

Dit keer zonder zakjes of pakjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Gebakken mihoen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

ZEKER NET ZO LEKKER ALS BIJ DE CHINEES(VRIENDEN VONDEN HETZELFS LEKKERDE)EN ZO OP TAFEL …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Recept naar aanleiding van een cursusdagje chinees koken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Zoetzuur Varkensvlees. Dit is een van de weinige gerechten die de mensen uit de westerse wereld associëren met de overzeese Chinese restaurants. Ofschoon het van oorsprong geen Kantonees gerecht is, is het toch een van de populairste gerechten van deze streek geworden. Bron --> www.hermans.org/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

500 gr kipfilet, 1 doosje champignons, 1 paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 blikje bamboescheuten, 150 gr spercieboontjes of peultjes, 2 lenteuitjes, 1 tl sambal, scheutje ketjap, 1 zakje zwarte bonenesaus, mie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dim sum of Diem sam (niet uitspreken als [dim soem]) zijn een soort kleine hapjes die in de Zuidelijke Chinese keuken (Kantonese/Hongkong, Chaozhou, Hakka en Fujian) vaak voorkomen. Dimsum zijn er in allerlei soorten en maten, wij maken ze met garnalen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

餛飩 Wonton betekend rechthoekig in Chinees. De variant ervan zijn dumplings en die zijn rond. De velletjes kan van tarwe of kleeftrijsmeel gemaakt worden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Zien ook mijn artikel Chinese dumplings …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Zien ook mijn artikel Chinese dumplings …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Zoet zure vlees in een krokante jasje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Dim sum: Chinese lunch (recept voor ca 20 stuks) Dim sum zijn gestoomde of gefrituurde hapjes. Met liefde bereid want letterlijk betekent het 'een stukje hart'. Omdat uitgebruid 'dim summen' nu eenmaal tijd kost, doen veel Chinese gezinnen het op zondagmiddag. In Chinese restaurants is het dan een drukte van belang. Bestellen hoeft niet: men kiest gewoon iets van de voortdurend langrijdende trolleys. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Gestoomde Chinese hapjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Bouillon met vulling. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Dit eigerecht met schaaldieren wordt traditioneel met tomatensaus geserveerd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Het komt wel eens voor dat men geen zin heeft en het eten snel klaar moet zijn. Probeer dan dit eens! Een snelle en verantwoorde maaltijd die snel klaar is en ook niet zoveel kost. Bovendien is dit erg lekker en nog héél gezond ook! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees
Top