Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. Hylke78
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een hele makkelijke cake, uit het boek Gourmett Express van Ainsley Harriot. Clare is de vrouw van Ainsley, het is een recept van haar. Voor ongeveer 8 personen. …  Lees verder »

In een Grieks kookboek omschreven als "Fasolaakja me Patates Jachni". Dit recept maak ik wel eens bij het recept "Vis in de pan" (Psari Plaki). Ik laat soms de aardappelen weg.(hoort niet! Maar ik maak er dan rijst bij) Ik zet het oorspronkelijke recept hieronder. Ik heb van dit gerecht op 15.09.2010 een slankere versie gemaakt voor 2 personen En heb het toen samen met " Vis in de pan" gemaakt. Het was weer super lekker! Ieder kan uiteraard zelf experimenteren en je kan natuurlijk ook gewoon het recept halveren. Van de slankere versie voor 2 personen heb ik van beide gerechten (Sperziebonen plus Visrecept) foto`s gemaakt. Tussen de haakjes geven de hoeveelheden aan die ik gebruikt heb voor 2 personen. De fotos zijn van het gerecht voor 2 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

350 g aardappelen. 350 g in blokjes gesneden koolraab. 75 g magere gerookte spekblokjes. 1 kleine ui. ca. 75 g champignons. 200 g gesneden andijvie. ca. 1/2 dl melk. zout. peper. nootmuskaat. eventueel mosterd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Herfst, Mmmm lekker snel, warm en veel dit macaroni gerecht en vreselijk lekker door al die najaars smaken. Vlot te maken, niet te vet en erg voedzaam. Ook de kleintjes smullen hiervan. Mensen die van pasta houden moeten dit eens maken want zo lekker kan pasta in het najaar zijn. Tevens een pastaschotel waar je eindeloos mee kunt variëren, zie onder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Een variatie met een lekkere en aparte smaak door de dille en de gerookte zalm. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Rosti/shoarma ovenschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Een recept van Alissandro die het weer van zijn vader Franco heeft geleerd. Dit recept is ontstaan in de 2e wereldoorlog toen de Amerikaanse soldaten voor zichzelf een maaltijd moesten maken met "bacon and eggs" en pasta. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Weer eens wat anders dan die Amerikaanse happen!!! Eet smakelijk met deze lekkere broodjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekkere pasta in romige saus en verse zalm en spinazie. SMULLEN MAAR!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit recept kreeg ik ooit eens van de indonesische buurvrouw van mijn schoonzus. Veel lekkerder dan al die potjes uit de supermarkt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Een "bijzonder" en lekker taartje. Snel gemaakt, dus schortje voor en starten maar.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

1 kg aardappels vastkokend; 500 g sperziebonen; 450 g runderchipolata (2 schalen a 225 g, biologisch); 50 g boter; 2 rode uien, in parten; 1 teen knoflook, in dunne plakjes; 3 takjes rozemarijn; 1 pak tuinbonen (diepvries, 300 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker stamppotje van ui, tuinbonen en veldsla. Heerlijk lente gerecht en de kinderen lusten de tuinbonen op deze manier wel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 aubergines in plakken van 1 cm 4 eetl. olijfolie zout en versgemalen peper 2 eetl. pijnboompitten 250 ml zure room 2 teentjes knoflook (geperst) 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen 500 g rundergehakt of half-om-half gehakt 1/2 eetl. paprikapoeder 400 g couscous 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes 2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch
Top