1. Home
 2. Community
 3. Herjan78
 4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

De bami- en nasikruiden mengsels die in de winkel worden aangeboden zitten vol toevoegingen en barstensvol zout. Je kunt deze mix echter ook eenvoudig zelf maken.  Deze hoeveelheid is voldoende  voor twee keer nasi/bami maken voor een familie van vier personen. …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Indonesisch

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Aziatisch

Leuke vega versie van de spagetti bolognese. Makkelijk te maken, voedzaam en nog lekker ook. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Italiaans

Omdat ik vaak iets mis bij courgettesoep ben ik in de keuken gaan experimenteren. Hier is een heerlijk soepje uitgekomen dat nog altijd het predikaat "slank" en gezond verdiend en zelfs met smaak word opgegeten door een groente hatende zoon die alleen erwtensoep met veel vlees lust en tomatensoep uit een zak van de supermarkt. De soep is makkelijk te bereiden en kan als voorgerecht geserveerd worden. Je zit dan al behoorlijk vol met ongeveer 200 kcal. Of als lunch met een broodje. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Nederlands

De ingrediënten voor deze stamppot lijken in eerste instantie een beetje vreemd. Bij zongedroogde tomaatjes denk je allereerst aan een ingrediënt voor een salade. Echter in deze stamppot pakt dat verrassend lekker uit. We hebben ervan gesmuld. Komt zeker vaker op tafel. Het gerecht staat binnen een half uur op tafel en er zijn maar 4 hoofddingrediënten nodig. Broccoli, kruimige aardappelen, zongedroogde tomaat en gerookte kipfilet. Op smaak gebracht met wat roomboter, deze https://www.smulweb.nl/recepten/1473357/Italiaanse-kruidenmix-van-project-gezond Italiaanse kruiden  en een kippen of groentebouillonblokje. https://www.projectgezond.nl/italiaanse-broccolistamppot/ Als je wil afvallen een ideaal gerecht met maar 391 kcal en 9,3 gr vet. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Italiaans

Dit is nu een echt gerecht wat ik nog nooit heb aangedurfd om te maken en laat staan te eten bij een of andere friture of Shoarmazaak . Van deze 2  is bekend, dat er zoveel zout aan het gerecht is toegevoegd, dat je de hele avond met je hoofd onder de kraan moet hangen om je dorst te lessen. Ik las de " iets gezondere versie" op de site van  en was verkocht. https://www.smulweb.nl/recepten/1473611/Topper-van-project-gezond-de-kipsalon Natuurlijk nog steeds geen echt gezonde  maaltijd, maar zo af en toe moet dat kunnen toch? ( Kun je overdag al rekening mee houden).  Ik gebruikte ook de shoarma kruidenmix van Project Gezond. Je kunt ze hier https://www.smulweb.nl/recepten/1471807/Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond  vinden.   De voordelen yoghurt versus mayonaise Ovenfriet versus  verse frites Beetje geraspte kaas versus een dikke plak. Minder zout Kcal 590 versus 1200  soms tot 1800 Kcal( in één maaltijd zoveel calorie inname als van een heel dagmenu  bij een kapsalon met shoarma van de frituur . Met stip genomineerd tot de calorierijkste hap uit de frituur. Wij hebben gesmuld van dit meest bekeken recept op de site van Project Gezond. Met recht een TOPPER !!! Echt comfort food dus .....en voor herhaling vatbaar. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Internationaal
Top