1. Home
  2. Community
  3. Heksennest
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

In deze versie zit exact evenveel prei en peterselie als in het origineel, maar hij smaakt wat heftiger. Als je de rauwe prei te scherp vindt smaken, kun je de prei eerst blancheren. Snij de prei daarvoor in groffe stukken en dompel de stukken een minuutje in kokend water. Wil je een nog lichtere variant, dan kun je de mayonaise deels vervangen door yoghurt. Heb je geen peterselie, dan is verse basilicum ook lekker; gebruik dan geen 10 gram maar ongeveer 8 tot 10 grote bladeren. Heb je geen staafmixer, snij dan de prei en peterselie of basilicum heel fijn en wrijf met een lepel op de snijplank de stukjes fijn tot puree. Maak de snijplank wel direct schoon, want basilicum vlekt behoorlijk.Per 100gOriginele HEKSENKAAS®Eetpraat's versieKcal428228Eiwitten (g)1,53,8Koolhydraten (g)9,44,0Vetten (g)42,621,7Prijs€ 1,50€ 0,33 Een kleine analyse leert dat je het met dit recept kunt maken voor maar 1/5 van de prijs, met maar 1/2 zoveel vet en 1/2 zoveel calorieën!Speel en experimenteer smakelijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

De key lime pie is een Amerikaanse klassieker en wordt meestal in de oven gemaakt. Ik heb een aantal recepten uitgeprobeerd, maar vind de no bake versie duidelijk lekkerder en vooral frisser. Belangrijk is, dat de taart 24 uur in de koelkast opstijft. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Voor 500 gram …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een Zuid Afrikaanse recept van S.J.A. De Villiers, uit haar boek: KOOK EN GENIET eerste druk 1951 Hier geld de principe weer van hoe minder gecompliceerd, hoe lekkerder van smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Monchoutaart, wie lust hem eigenlijk niet? Altijd goed. Dus probeer ook dit recept eens, smullen! Let wel op: voordat je de vruchten/of vlaaivulling erop doet de taart eerst een hele nacht in de koelkast zetten!   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het deeg voor deze kaneelbroodjes is met een broodmachine eenvoudig te bereiden. Een voetnoot: de broodjes zijn vers heerlijk, maar vriezen moeilijk in. …  Lees verder »

Voor 24 broodjes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Fudge is een heerlijke karamel die smelt op de tong. …  Lees verder »

Nigella Lawsons supermakkelijke fudge die iedereen kan maken, en waar iedereen verliefd op wordt. Het is zo gemaakt, maar je moet alleen wel een paar uurtjes wachten op het resultaat! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets in deze eenvoudig te bereiden soep. Een aanrader waarmee u kleur en exotisme brengt in uw dagelijkse menu! voor 4 pers.; bereidingstijd: 25 min. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Proef de gezelligheid van vroeger. Echt een drankje voor de winter als het flink koud is!Lekker met een stukje Groninger kruidkoek. Uit Smulboek, een uitgave van Libelle uit 1977. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Gepofte aardappels met zure room en bieslook; JAM! …  Lees verder »

De appeltaart die mijn moeder ooit gemaakt heeft voor een wedstrijd. Ze is gediskwalificeerd omdat niemand geloofde dat ze hem zelf gemaakt had. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Appeltaart a la Dudok die in Rotterdam wereldberoemd is. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een typisch Scandinavische koek. Het is makkelijk te maken, in een uurtje klaar (incl. baktijd!) en heerlijk bij een kop koffie of melk op een koude winterdag. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch
Top