1. Home
  2. Community
  3. Heksennest
  4. Kookboek De Kookpot
Kookboek "De Kookpot"

Grootmoeders tip: Je kunt de hachee ook eens met appeltjes en stroop maken. Laat daarvoor de azijn achterwege en voeg 2 el. rinse appelstroop toe. Stoof 2 geschilde, in partjes gesneden zure appels de laatste 15 min. met de hachee mee. Of snijd 2 tomaten klein en stoof die nog 10 min. mee. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Perfect voor een luie dag Razend snel klaar en zo lekker en natuurlijk ook heel gezond. Eet er heerlijke smeuïge aardappelpuree bij. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht, dit zit vol vitaminen en roer het samen met hete melk door de puree. En breng deze op smaak met nootmuskaat, peper, zout. mmmmmm Ik vond het genoeg voor 3 personen, maar er zijn natuurlijk ook kleinere eters en dan is het genoeg voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Malse kipfilets omwikkeld met spek, overgoten met romige champignonsaus en gegratineerd met kaas in de oven. Comfort food op zijn best!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Had nog nooit een quiche gemaakt en had zo iets nu moet ik het toch eens zelf maken in plaats van uit de supermarkt die voorverpakte quiche mee te nemen.dus meteen doen en voor de eerste keer mocht ik niet klagen was goed gelukt.en heb geen spijt van dat ik ze vanaf nu zelf maak …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik heb dit recept vanavond gemaakt en het was zo verrukkelijk dat ik het meteen op smul heb gezet!! Je snapt niet dat zo iets eenvoudigs zo verrukkelijk is. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Roseval aardappels hebben een rode schil en zijn roze dooraderd. Kan natuurlijk ook met een andere vastkokende aardappel! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 dl zonnebloemolie * 1 dl olijfolie * 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) * 1/2 el scherpe mosterd * 1 el balsamico-azijn * zout * peper * rosbief van ? 1,2 kg * 25 g boter * 1 sjalotje, fijngesneden * 2 dl rode port * 4 dl vleesfond * 1 dl slagroom * 50 g ijskoude boter, in blokjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel. N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een lekker en makkelijk alternatief voor als je geen echte 'clotted cream' kunt vinden. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels
Top