1. Home
  2. Community
  3. Hbgarnhem
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

3/4 kg. zuurkool (vers uit 't vat 1 grote ui of 2 kleine boter (of reuzel) 3 eetlepels bloem 3 eetlepels bouillon 1 blikje tomatenpuree 3 flinke eetlepels wodka 2 dl. droge witte wijn 1 grote (of 2 kleine) zoetzure appels [Vlees: (naar behoefte, maar in ieder geval):] 3 ons kipfilet 3 ons wild 4 ons varkensfilet 1 rookworst (250 gr) 1 ons rauwe ham …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

500 g varkensvlees ? 1 ui ? 1 teentje knoflook ? 50 g boter ? 1 el paprikapoeder ? 3 dl bouillon ? 1 bouillontablet ? 500 g zuurkool ? 150 g salami of chorizo ? 1 laurierblaadje ? 1 tl karwijzaad ? 10 geplette jeneverbessen ? peper en zout ? 1 bekertje zure room …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Pools

Maak een heerlijke winterwandeling in de wetenschap dat deze verrukkelijke schotel op je staat te wachten en je dag kan niet meer stuk! Dit recept uit het Volkomen Vleesboek uit 1973 (!) komt bij ons in de winter nogal eens op tafel, iets aangepast maar alle eer voor The Good Old Wina Born …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

Saffraanrisotto …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Chocoladefondue: het lekkerste chocodessert voor jong en oud! …  Lees verder »

Heerlijke chocolade-fudge taart met gekarameliseerde pecannoten en kaneelroom …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Voor ± 20 stuks …  Lees verder »

Supermakkelijke cheesecake die je niet hoeft te bakken - alleen in de koelkast laten opstijven! Ideaal om een dag van tevoren te maken en in de koeling klaar te hebben staan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Heerlijke chocoladecakejes met een vloeibare binnenkant. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

WEER EEN WAANZINNIG RECEPT VAN JAMIE OLIVER EN OOK NOG EENS ERG MAKKELIJK!! WAT WIL JE NOG MEER? …  Lees verder »

Nigella Lawsons supermakkelijke fudge die iedereen kan maken, en waar iedereen verliefd op wordt. Het is zo gemaakt, maar je moet alleen wel een paar uurtjes wachten op het resultaat! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Een brownie moet heel veel chocoladesmaak hebben en goed smeuïg zijn. Na het proberen van meerdere recepten heb ik een combinatie gemaakt en ben ik tot dit recept gekomen, het recpet voor de perfecte brownies.... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Een toppertje gevonden bij de database van Bon Appetit. Echt heel lekker en bijzonder. Maar liefst 80 enthousiaste reacties van mensen die het allemaal zo weer zouden maken. Bekijk de reviews http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Moroccan-Braised-Beef-230639 Perfect recept voor een slow cooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans
Top