1. Home
  2. Community
  3. Hast
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 blikje tonijnmoot naturel (195 g), uitgelekt 5 eetlepels mayonaise 3 eetlepels citroensap 2 zakken rucola (sla, a 75 g) 400 g gebraden fricandeau (vleeswaren) 3 eetlepels kappertjes (potje) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Drie verschillende soorten vis in mijn vriezer en allemaal te weinig voor 2 personen. Maar genoeg voor een heerlijke visragoût. We hebben gesmuld van de zachte smaken. Ook lekker als voorgerecht voor 4 personen in een knapperig gebakken pasteibakje. Idee voor de Kerst? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk stoofgerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Milanese kalfsschenkel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

4 stukken kalfsschenkel 6 tomaten 3 wortelen 1,5 dl droge witte wijn 0,5 dl droge witte vermout 3 sjalotjes 2 teentjes knoflook 4 eetl. bloem 3 eetl. olijfolie 3 reepjes citroenschil parmezaan kruiden: 1 eetl. marjolein, 1 koffiel. basilicum tijm, laurier Peper en zout.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Deze lekkere borrelhapjes maak ik regelmatig. Heel goed voor te bereiden en gemakkelijk te maken. Ze vallen altijd erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Gewoon de makkelijkste EN allerlekkerste!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Komt bij ons op zaterdag nogal eens op tafel na een lekkere zelfgemaakte tomatensoep (met balletjes) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept is van Nigella Lawson. Ik gebruik alleen crème fraiche i.p.v. heavy cream. …  Lees verder »

Deze salade heb ik ooit Nigella Lawson zien maken op tv en is sindsdien een zomers toppertje bij ons! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Lekker voor bij de borrel of als accent bij diverse gerechten. Dit recept is voor een wat grotere hoeveelheid tapenade, mocht er een feest in het vooruitzicht liggen of je kunt de tapenade ook bij andere gerechten gebruiken. Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

* 4 - 6 eendenborstfilets (ruim 1 kilo) * 2 eetlepels ketjap manis * 1 eetlepel balsamicoazijn * 4 eetlepels vloeibare honing * 1 theelepel gemberpoeder * 2 sjalotjes * 50 gr. koude roomboter * 1 zak cranberry?s (ca. 550 gr) * 1 pot wildfond (ca. 380 ml) * 2 dl rode port* mespunt gemalen piment * zout en (versgemalen) peper * aluminiumfolie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel. …  Lees verder »

Top