1. Home
  2. Community
  3. Harry66
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Superstoofschotel van alleen maar lekkere ingrediënten, dan kan het bijna niet fout he. Wij hebben er kabeljauwfilet voor gebruikt, maar je kunt hiervoor elke stevige witvisfilet gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je Slowcooker. Het lekkerste is dit gerecht als je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt. De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust. NB Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Malse kipfilet met en gemarineerd in honing-mosterdsaus is bij bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals. Echt een lekker gerechtje dus dat bovendien niet erg veel werk kost om op tafel te zetten. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets. Even in de gaten houden. Controleer altijd even of de kip goed gaar is voordat je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Deze week hebben we mijn nicht te logeren die echt geniet van lekker eten. Speciaal voor haar (en natuurlijk ook voor onszelf) maakte ik deze heerlijke sappige schnitzels met een romige paddenstoelensaus afgemaakt met een vleugje cognac. Door de schnitzels in de oven te garen met de saus worden ze heerlijk zacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Deze overheerlijke champignonsoep wordt niet gebonden met bloem maar de champignons worden grotendeels gepureerd. De roomkaas met kruiden versterkt de heerlijke romige smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een totaal andere gehaktbal, maar zo super lekker! Met deze simpel te maken ballen waan je je aan de Middellandse zee. Dit is ook een prima campingrecept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Lijkt mij erg lekker. Het was verukkelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een poosje geleden zag ik dit gerecht gemaakt worden in een Engels kookprogramma door de BBC kok. Toen hij zijn witte rijst ging koken in garam masala liep het water me uit de mond. Garam masala is een mengsel van allemaal geroosterde specerijen. Je kan het kopen of in 8 minuten zelf maken. Snel overschrijven van de Britse ceefax wat erin zit en namaken. Dit is ruim voldoende voor 2 personen, makkelijk te maken en echt crimineel lekker, alleen de rijst al! Dit is wel de lekkerste kip curry die ik gemaakt heb. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Van de week dit gerecht bij onze schuin-onderbuurman, het Italiaans restaurant, gehaald. En warempel, het was Smullen geblazen, terwijl we normaal gesproken iets hebben van: nou ja, we hebben in ieder geval iets binnen... maar geen 2e keer dit bestellen.. Vandaag geprobeerd het zelf te maken, en het is niet alleen gelukt, het was veeeel lekkerder!!! Hier het recept...   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Klein stuk kabeljauw en een rest grote garnalen in de vriezer. Wat kun je daarmee doen? Deze overheerlijke paella maken dus.....! NB. In het recept werden sperziebonen gebruikt die ik niet in huis had. In plaats daarvan heb ik diepvriesdoperwten gebruikt. Heerlijk. In het originele recept worden de garnalen en de kabeljauw al in het begin van de kooktijd bij de rijst gedaan. Ik vind de vis en de garnalen dan te droog worden en heb deze pas plm. 8 minuten voor het einde bij de paella gedaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

2 el extra vierge olijfolie 1 rode ui, in dunne boogjes 1 groene paprika, in dunne reepjes 2 tenen knoflook, gehakt 1 groene chilipeper, fijngehakt (zaad verwijderd) 1 blik tomatenblokjes (netto 450 gram) 1 el tomatenpuree 1 tl fijne kristalsuiker 200 ml kokosmelk 300 ml vis- of kippenbouillon 4 lente-uitjes, diagoneel in stukjes van 5 cm 600 gr rauwe middelgrote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd, staartje eraan 750 gr witvisfilet (b.v. pangasius of koolvis) in blokjes van 3 cm 2 el vers geperst limoensap 1 grote handvol korianderblaadjes gestoomde rijst of knapperig brood, voor erbij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

50 gram wilde of witte rijst, 1 teentje knoflook, ? rode en ? gele paprika, ? struik paksoi, ? limoen, 1 eetlepel zoete chilisaus, 1 dl visbouillon ( van een tablet ), 125 gram kabeljauwfilet ( diepvries of vers ), ? eetlepel olijfolie, peper, zout.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Een heerlijk Indiaas gerech, lekker met raita ,naanbrood of papadums …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Die is  zo lekker!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel
Top