1. Home
  2. Community
  3. Hanny15
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik zag ooit eens een recept op internet (Voedingscentrum) heb ingrediënten die ik interessant vond toegevoegd en het resultaat is een eigen recept geworden. Het zijn lekkere malse kippenbouten met een pittig tintje. Doe ze in de slowcooker en je hebt er geen omkijken meer naar.Dit recept had ik eigenlijk bedacht voor de BK slowcooker maar kan uiteraard heel goed in een elektrische slowcooker maar dan duurt de bereiding langer. Kijk even in de gebruiksaanwijzing van je slowcooker. Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braad/stoofpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden.OF je kunt het in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Superlekker stoofgerecht wat natuurlijk wel een behoorlijke tijd nodig heeft, maar je zet het op en verder weinig omkijken meer naar. Wat houd je dan tegen, toch?? Zeker als je het dan eenmaal proeft, is het de tijd meer dan waard …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

2 rijpe avocado's - 2 tomaten - 6 gesnipperde lente-uitjes - 2 fijngehakte Spaanse peper - 2 eetlepels vers limoensap - 1 eetlepel vers gehakte koriander - zout - zwarte peper - takjes verse koriander voor garnering - nacho's om te serveren …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

* 2 kilo stoofperen * literfles zoete Spaanse wijn * 100 g suiker * 1 zakje vanille suiker * 3 el honing * 2 zwarte peperkorrels * citroen sap of schil naar smaak * 1 kaneelstokje * 2 kruidnagels …  Lees verder »

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen. (denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een heerlijk soepje van gedroogde paddestoelen die je moet opdienen in kleine kopjes. Ook heerlijk als amuse in een espressokopje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijke trifle met frambozen, cantuccini (Ital.koekjes) en marcarpone met kwark. Door de mascarpone te vermengen met kwark en de lemon curd wordt het nagerecht veel minder heftig en calorierijk. De lemon curd heb ik van alidada gekregen volgens haar eigen recept Lemon-curd-makkelijk-magnetron-recept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Paddenstoelen en herfst horen natuurlijk bij elkaar. Champignons lijken misschien een beetje saai, maar je hebt ze in allerlei soorten en maten en je kunt ze overal voor gebruiken. Een voorbeeld zijn deze reuzen champignons. Je vindt ze vaak op de markt voor weinig geld en ze zijn heerlijk om er een vulling in te doen. Als voorgerecht serveer je het op een beetje sla, maar ook leuk als hapje of als amuse. Met de vulling kun je gemakkelijk variëren, bijvoorbeeld door de camembert te vervangen door brie of andere kaas naar wens. In plaats van het katenspek kun je ook ontbijtspek nemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De kipfilet moest op dus heb er een lekkere, makkelijke en snelle (weekend)hap van gemaakt. Ideaal voor de lunch, tussendoor of als snel bijgerecht. Eet dit met een lekkere klodder vers gemaakte knoflooksaus (Aioli) of Tzatziki, wraps of pitabroodjes of met een portie Franse frietjes en salade. Snel, niet te vet, niet moeilijk te maken en onbeschaafd lekker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Deze zalige soep kan beslist de concurrentie met de soep van de chinees aan. Je moet wel alle kruiden in huis hebben want die zijn echt bepalend in dit gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Lekker snel en makkelijk een heerlijke gezonde maaltijd met gemarineerde kip, noedels en groenten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Gyros is lekker alleen niet die van Albert Heijn. Die lijkt bijna nergens op behalve op shoarma. Deze Gyros is net zo goed zoals je hem bij de Griek krijgt. Past prima op een lekkere Griekse vleesschotel met garnituur zoals Griekse boerensalade, Griekse aardappels, Bifteki, koteletten, gigant bonen, lamskoteletten, souvlaki en tzaziki. Hoef je allemaal niet bij de Griek te halen, kun je nu heel makkelijk zelf thuis maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Gehaktballen op deze manier garen geeft weer een andere smaak dan als wanneer gehaktballen eerst vooraf bruin gebakken worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een lasagne van aubergineplakjes in plaats van pasta. Tussen de aubergineplakken ligt een pittig gehaktmengsel en een romige bechamelsaus. De heerlijke geraspte pecorinokaas zorgt voor een zalige smaak. Ik heb deze lasagne gemaakt tijdens een vakantie in Toscane met vrienden. We hadden daar een appartement gehuurd. Een heerlijke en bijzondere lasagne! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Als het een keer doordeweeks heel snel moet en je toch lekker wilt eten is dit een leuk, lekker en snel eigen alternatief. Bovendien is dit gerecht slank en gezond. Variatie tip: voor nog sneller: Koop een zak Chinese of Thaise wokgroente bij AH, kook er witte basmatirijst bij en je hebt een heerlijke, snelle, gezonde en slanke maaltijd met veel smaak op tafel staan. Leuk en makkelijk op een doordeweekse dag als je toch lekker wilt smullen en snel klaar wilt zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Het is nog volop winter dus heb nog een lekker stoofje gemaakt. Ik heb nog heel mooi rundvlees en moest worden gebruikt. Dit stoofje is anders dan alle andere, maar beslist niet minder lekker, integendeel ! Al die kruiden, de hele melange bij elkaar, indien je weet wat ze in de Provence gebruiken, geeft het vlees juist een heerlijke smaak mee. Bovendien ziet het er leuk en kleurrijk uit op het bord want als je lekker eet dan willen alle zintuigen wat, je ogen dus ook. Smakelijk ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans
Top