1. Home
  2. Community
  3. Greetje121211
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Alleen biefstuk is een beetje saai. Ik had al veel verschillende sauzen bij biefstuk gemaakt, maar toen ik deze tegenkwam op internet trok het me direct aan. De saus wordt gemaakt terwijl de biefstuk ligt te rusten onder aluminiumfolie. De saus is heel snel gemaakt en smaak echt verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Op internet vond ik diverse recepten voor Israëlische salades en salades uit het Midden-Oosten. In al deze salades kwam za'atar voor. Dit kruidenmengsel stond op een rekje in mijn keuken maar had k nog nooit gebruikt. Reden temeer om een keer deze salade te maken. Met succes,  maar wel met mijn eigen variatie. Wij vinden honing en verse kruiden altijd een lekkere toevoeging. Ik hou zelf niet zo van munt, maar in deze salade zal het vast heel lekker zijn. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Deze pizza is afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. Vooral in Nice wordt deze Pissaladière veel gegeten. Meestal als lunch of voorgerecht. Wij hebben dit als hoofdgerecht gegeven met een kopje soep vooraf en een salade erbij. Heerlijk als je van uit, ansjovis en olijven houdt. Er zijn van deze uientaart heel veel variaties op internet. Ik heb er - zoals gewoonlijk - weer een beetje mijn eigen draai aan gegeven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een klein stuk kabeljauwhaasje en een klein stukje warmgerookte zalm in mijn vriezer. Daar moest iets mee gebeuren. Kabeljauw en zalm in stukken. Door elkaar in een ovenschaaltje en daaroverheen de wame saus met prei. kruidenroomkaas en room. Voor herhaling vatbaar. ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Gekookte rode bietjes in blokjes, plm. 30 minuten (liever nog langer) gemarineerd in een lekkere dressing met rode uien. Opgediend met rucola, verkruimelde feta en grof gehakte walnoten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Lekker en snel deze sperziebonen met gehakt. Alleen de sperziebonen even voorkoken en dan alles in de wok of grote koekenpan.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Ik ben dol op bietjes én op geitenkaas, dus deze salade is in mijn ogen een match made in heaven. De spinazie blijft in dit gerecht rauw en is dus een vervanger voor ijsbergsla of veldsla. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Paksoi, gehakt en peen julienne met fris-zoet accent van sinaasappel. Geef er pandan rijst bij . . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 van de best verkopende terras gerechten het 12 uurtje , maar ipv goedkope k&k kroketten, slappe huzarensalade , en een broodje rosbief  alles lekker vers. idd kun je alles kant en klaar kopen en staat het met 5 minuten op tafel , maar dit is dus even werk. je hebt meer dan voor 4 personen dus vries de rest gewoon in. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Aziatische smaakmakers op z'n Hollands gestampt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Eenvoudig, vrij snel en altijd gewaardeerd …  Lees verder »

Een heerlijk, gezond, stuk krokant gebakken Noordzee vis. Net iets lekkerder dan een lekkerbekje en snel en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis
Top