1. Home
  2. Community
  3. Goldenwonder
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Macaroni zonder zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Lekker ijsdessert. Het is makkelijk te maken maar reken er mee dat het dessert wel 4-6 uren van tevoren in de vriezer moet . …  Lees verder »

Voor de liefhebbers van kruiden hier het recept van ras el hanout Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmengeling en het betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Belgische grootwarenhuizen of marokkaanse winkels. Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd. Ras El Hanout is lekker bij stoofpotjes, gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous. Indien je het zelf wenst te maken is hier een recept: …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Lekker koken hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn! Een erg makkelijk recept om je sperziebonen eens op een andere manier te bereiden. Perfect om te combineren met rijst, aardappeltjes etc. Laat je me weten wat je ervan vond? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een pittige tot zeer pittige Griekse kaasspread, ook bekend onder de naam kopanisti. In Griekenland gemaakt van een zachte feta waardoor fijngewreven groene pepers, olie en citroensap worden gemengd. Omdat deze zachte feta in Nederland niet verkrijgbaar is, wordt de hier wel verkrijgbare feta in dit recept "verdund" met roomkaas (of yoghurt). Als meze (Griekse tapas) of bijgerecht goed voor 4-6 personen. NB: De naam tyrokafteri of kopanisti wordt in Griekenland ook gebruikt voor een kaas uit Mykonos. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Een traditioneel grieks recept die ik vorige zomer veel vaak heb gegeten op verschillende locaties in Loutraki, Griekenland. Heel simpel maar ontzettend lekker!!Elke salade was weer precies op dezelfde manier gemaakt: the greek salad! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Traditionele Griekse Boerensalade. Lekker als voorgerecht voor 4 personen, maar in de zomer kan dit ook goed als hoofdgerecht voor 2 personen. Lekker in het zonnetje, salade en dikke boeren boterhammen erbij. Zet dan wel een schaaltje roomboter erbij voor op brood. Hier kan je naar eigen smaak verse knoflook, verse kruiden en zongedroogde tomaatjes doorheen doen.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Bij de Bagels&Beans hebben ze een overheerlijke cheesecake op het menu staan, deze cheesecake komt redelijk in de buurt na heel wat uitproberen! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

1 tl mosterd 3 el wittewijnazijn 4 el olijfolie extra vierge 8 gr dille, fijngesneden 1 struik bleekselderij, dun geschild 1 komkommer, in halve plakjes 200 gr feta …  Lees verder »

400 g bleekselderij 2 el olijfolie 1 zak mueslibroodjes luxe (4 stuks) 4 appels (bijv. Elstar), in plakjes 1 gerookte kipfilet (160 g), in plakjes 1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt 150 ml slasaus (fles 500 ml).. …  Lees verder »

Een recept met bijzondere smaken - kokos, koriander, bleekselderij, cashewnoten en kip. Heel makkelijk te maken en gegarandeerd succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

50 g boter 125 g winterwortel in plakjes 125 g bleekselderij in plakjes 125 g prei in plakjes 125 g ui in plakjes 1 theelepel chilipepers, gehakt 1 tl gemberwortel, gehakt 3 tenen knoflook, gehakt 1 1/4 liter kippenbouillon 50 g bloem 600 g zoete aardappelen, in blokjes 500 g kipfilet in plakjes 1 eetlepel gehakte koriander 1 eetlepel lenteui, gehakt 1 blik kokosmelk van 4 dl  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Een heerlijke knoflooksaus voor bij gegrild vlees. Een schepje van deze saus is ook lekker als sladressing over tomaatjes en komkommer. …  Lees verder »

Basisrecept Pannenkoeken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands
Top