1. Home
  2. Community
  3. Gobiche
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

1 prei 1 venkelknol 2 aardappelen 1 grote ui 1 teentje knoflook 1 l kippenbouillon van 2 blokjes plantje dragon 1 plantje bieslook 5 takjes verse tijm peper en zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Soep uit de snelle keuken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Makkelijk en erg lekker als lunch gerecht !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

4 witte asperges peterselie 2 blokjes Bouillon naar keuze 4 eieren peterselie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Dit recept is ontstaan in een zomer met een overdaad aan courgettes in de tuin. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

1 kg rund stoofvlees in blokjes, 1 grote ui, 2 flesjes Bruine Leffe, enkele sneden bruin brood, mosterd, bouquet garni, stoofvlees kruiden, peper en zout, bakboter …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Benodigheden voor 4 personen (bij ons is dit voor drie personen )kwestie van hoe groot de eetlust is. 500gr verse of +- 300gr gram diepvriesspinazie,200 gr Philadelphia natuur(mag ook een ander merk zijn) 200gr gerookte spekblokjes,1 teentje look ,400 gram Tagliatelle,1 lepel olijfolie of boter,2,5 dl groentbouillon of ½ blokje opgelost in 2,5 dl water. Nootmuskaat en peper opgepast voor zout want de spekblokjes zijn al zoutig. Je kan ook de spekblokjes vervangen door hamblokjes en eventueel de look weglaten Voor de kaas kan je ook lightkaas gebruiken  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Een heerlijk smaakvolle fluweelzachte aspergesoep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

250 gr Biologische Roomboter (A.H) 250 gr Witte basterd suiker (A.H) 2 Eieren 4 koffielepels Cacao of Nescafe gold oploskoffie 3 pakken tea biscuits euro shopper (A.H) 1 tablet toblerone chocolade beetje lauw water beetje melk 3 koppen sterke koude koffie evt. likeur …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

65 g room boter 50 g fijngehakte ui 1 fijngehakte wortel 1 gehakte stengel bleekselderij 3 1/2 dl melk 1/2 visbouillontablet 125 g bloem 2 blaadjes witte gelatine 1 eidooier 1/2 dl crème fraîche 400 g Hollandse garnalen citroensap nootmuskaat, zeezout, peper 3 eiwitten 1 eetl. olie paneermeel zonnebloem of olijfolie Bak de ui, de wortel en de selderij ± 10 minuten zachtjes in 15 g boter. Voeg de melk en het bouillontablet toe, breng het geheel aan de kook en laat het ± 10 minuten koken. Zeef deze saus en meet 3 dl af. Smelt de rest van de boter en roer er 70 g bloem door. Laat dit ± 5 minuten zachtjes koken en roer er het afgemeten melkmengsel door. Laat het nu, onder af en toe roeren, ± 10 minuten zachtjes koken. Laat de gelatine ± 5 minuten in koud water weken, knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in de hete massa op. Roer de eidooier met de crème fraîche los, klop dit mengsel door de massa en zeef het. Roer er de garnalen, het citroensap, nootmuskaat, zout en peper door. Doe de massa in een ingevette schaal en dek die met ingevet aluminiumfolie af. Laat de massa in de koelkast ± 5 uur opstijven. Klop de eiwitten met zout, peper en de olie los. Rol steeds een kroket van 1 eetl. garnalenmassa en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwitmengsel en de paneermeel. Verhit het frituurvet tot 180° C en bak de kroketten in ± 5 minuten goudbruin. Serveer er met zout bestrooide gefrituurde takjes peterselie en schijfjes citroen bij. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Niet moeilijk om te maken maar wel met een schitterend eindresultaat en...... super lekker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

125g boter 150g bloem 5 eieren 75 ml (verse) melk 100g parmezaan 100g gruyère 100g emmentaler 100g gemalen Hollandse kaas paneermeel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Onion rings veel gegeten als tussendoortje en bijgerecht bij hamburgers of steaks. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Aardappels (vast kokend) hardgekookte eieren komkommer (citroenkomkommer) uien (rood, wit en zoet) groene en/of rode paprika dille augurken (of andere kruidige soorten, als die niet verkrijgbaar zijn) mayonaise amerikaanse (gele) mosterd vocht van de augurken grote zwarte en groene (mag ook gevuld) olijven reepjes spek paprikapoeder tomaat bosuitjes zilveruitjes bleekselderiestengels radijsjes of rettich blikjes niet te hete groene pepers …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Elle 2-2003 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

100 gram Amandelmeel - 2 eieren - 30 gram gesmolten boter - 90 gram gedroogde turkse abrikozen (voor gebruik in stukjes snijden en een nachtje laten weken in een laagje sinasappelsap of een lekkere likeur.) - 60 gram blauwe rozijnen - 1 flinke theelepel honing - 1 eetlepel yoghurt - mespunt baking soda of zuiveringszout (als rijsmiddel) - 2 eetlepels Amandelschaafsel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

235 ml water (1 cup) 1 ei 450 gr bloem 50 gr suiker (1/4 cup) 15 gr melkpoeder (3 el) 10 gr zout (1 1/2 tl) 70 gr. zachte boter (5 el) 4 gr. instant gist (1 tl) Zachte boter, veel suiker, 3 tl. kaneel, 1/2 zak krentjes (voor de vulling) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

1 pak Honig Wraps 1 pakje Honig Mexicaanse mix+dipsaus 1 eetlepel olie 300 g gehakt 2 stengels bleekselderij (in reepjes) 100 g broccoli (in roosjes) 1 kleine paprika (in reepjes) 1 blikje mais (netto 150 g) voor de dipsaus: 1 rijpe avocado of 3 eetlepels mayonaise 1 eetlepel water  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans
Top