Ons "vegetarische"nichtje kwam logeren. Ik wilde graag weer eens iets nieuws op tafel brengen en kwam dit recept tegen uit een oude Tip Culinair. Het recept was niet helemaal naar mijn zin dus aangepast. Het smaakte prima.
Voor niet-vegetariërs kan er altijd een stukje vlees bij! …
Lees verder »
** 25 KERSTKLASSIEKERS.**
* 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS*
* MENU 4.*
1. BLINIS MET GEROOKTE ZALM.
2. CONSOMME VAN FAZANT MET GROENTEJULIENNE.
3. GEGRATINEERDE MOSSELEN MET KRUIDENOLIE.
4. REERUG MET AARDAPPELKROKANTJES.
5. DUO VAN CHOCOLADEMOUSSE. …
Lees verder »
** 25 KERSTKLASSIEKERS.**
* 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS !*
** MENU 1.**
1. TOMATENSOEP MET BASILICUMROOM.
2. KINGKRABCOCKTAIL MET GRANAATAPPEL.
3. TONGROLLETJES MET ZEEKRAAL EN GRIJZE GARNALEN.
4. KALKOEN MET WINTERGROENTEN EN DRAGONKROKETJES.
5. IJSTAARTJES MET SCHUIM. …
Lees verder »
60 ml olijf olie
2 ml zout
1 ml zwarte peper
2 ml gedroogde basilicum, tijm en oregano blaadjes
1 ml paprika
4 tot 6 middelgrote aardappelen
1 a 2 ml geraspte Parmezaanse kaas …
Lees verder »
Zoete cupcakes zijn helemaal `in`. Jeroen doet een beetje tegendraads en maakt hartige cupcakes op basis van aardappelen. Ze zijn lekker als snack, maar je kan ze net zo goed serveren als een origineel aardappelalternatief bij een hoofdgerecht met vlees, vis of kip. Kortom, met een simpel patatje kan je heel erg leuke dingen doen. …
Lees verder »
Ingrediënten:
1/2 kg bloem, 220 g water of melk, 50 g gist, 35 g suiker, 8 g zout, 1 ei (55 g),
75 g bereidingspasta, 200 g rozijnen
Doreren: 1 klein eitje en een beetje water
Ingrediënten:
voor 2 kleine broodjes
400 g bloem, 160 g water, 40 g gist,
28 g suiker, 6 g zout, 1 klein eitje, 60 g bereidingspasta, 160 g rozijnen
…
Lees verder »
2 broodjes van de dag voordien
1,2 kg gehakt (varken-rund)
2el tomatenconcentre
24 sneetjes ontbijtspek
5 tomaten
1 lookteentje
1tl oregano
3-4 el ketchup
2el olijfolie
wat tabasco …
Lees verder »