1. Home
  2. Community
  3. GerrieKoops
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Gevlde portobello's zijn een feestelijk voorgerecht. Serveer ze op een bedje van frisse salade. Dit gaat perfect samen met de smeeuige gorgonzola, zoete cranberry's en nootachtige van de walnoten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

De combinatie van knolselderij en aardappel maakt de smaak van deze puree nog zachter. De verse groene kruiden worden op het laatste moment toegevoegd. Hannie...bedankt! …  Lees verder »

1 ui 2 teentjes knoflook 1 theelepel sambal oelek 1 theelepel laos 1/4 theelepel trassie zout olie 5 dl bouillon (of water) suiker 500 gram sperzieboontjes sap van 1/2 citroen stukje santen (1 cm) of 1 theelepel santenmix. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een origineel recept van mijn Indische schoonmoeder; lekker zoet-pedis en kruidig! Geschikt als (bij)gerecht bij de Indische rijsttafel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Traditioneel rundvleesgerecht voor bij de rijsttafel...bij de meesten favoriet!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Boodschappenlijstje: 500 gr. rundergehakt 1 ui 3 eetl. suiker Olie Ketjap Manis ( ik gebruik trade mark) 1 runderboullion blokje zout peper Panneermeel (ong. 4 eetl.) 2 tenen knoflook …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

150 gr. langkorrel rijst, 150 gr. spercieboontjes, 2 diepvries zalmmoot, 4 eetlepels ketjap bentang manis, 1 teen koflook, 1/2 theelepel kerrie, 1 eetlepel chillisaus, 1/2 theelepel sambal badjak, 1 theelepel suiker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

"Pasteis de nata" of "Pasteis de Belem", naar de wijk van Lissabon waar ze eeuwen geleden werden ontdekt in het klooster van Jeronimo. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

* 1 kilo spare-ribs * 4 eetlepels honing * 4 eetlepels ketjap * 1 eetlepel sambal * 3 teentjes knoflook * peper en zout …  Lees verder »

Erg lekker en snel smullen !!!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Een lekker pittig recept met een Indiaas tintje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

In dit recept leg ik uit hoe je zelf jasmijn of pandanrijst kookt in een pannetje zonder dat het verbrand of mislukt.  Iedereen kan het.  Goede Pandan rijst haal je bij de toko of aziatische supermarkt.  Goede merken zijn o.a.  X.O. , SAWI, Kirin brand of Golden Diamond.  Of vraag gewoon de toko om advies. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

?1 ui ?25 gr. boter of margarine ?250 gr. gehakt ?1teentje knoflook ?1 nectarine ?1 banaan ?5 eetl. hot ketchup ?1 eetl. ketjap manis ?2 theel. sambal brandal ?2 witte bolletjes met sesamzaad ?3 tomaten ?8 eetl. atjar tjampoer ?zout en peper …  Lees verder »

400 gram rundergehakt 1 ei 6 eetl paneermeel ketjap manis 1/2 theel ve-tsin zout peper paprikapoeder slaolie 1 gesnipperde ui 1 teentje knoflook 4 eetl azijn 4 eetl donkerbruine basterdsuiker 1 nootje gember uit siroop 1 stukje(4cm) wit van prei 2 dl tomatenmoes( blik gepelde tomaten zelf pureren) allesbinder  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top