1. Home
  2. Community
  3. Gerardus106
  4. Kookboek Soeprecepten
Kookboek "Soeprecepten"

Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

1 grote zoete aardappel 1 courgette 1 ui 1 teen knoflook 1 bakje oesterzwammen 1 eetlepel rode thaise curry (naar smaak) flinke scheut finesse (kookroom) 1 liter groentebouillon …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Een lekkere zachte, iets zoetige,maar supermakkelijke soep. Lekker in kleinere portie als voorgerecht opbijvoorbeeld een kerstdag. Goed van te voren te maken. Ik hou grotendeels het originele recept aan met wat kleine aanpassingen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Afgelopen weekend waren mijn leesvriendinnen te logeren. Een paar van hen eten vegetarisch en daar doen we dan allemaal aan mee. Best leuk om lekkere vegetarische recepten te verzinnen. Het is goed voor je gezondheid om wat minder vlees te eten. Beetje surfen op internet bracht me bij verschillende Marokkaanse wortelsoepen. Ik heb hier en daar wat uitgeplukt en zo mijn eigen versie van de soep gemaakt. De soep viel erg in de smaak bij mijn vriendinnen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

De Vietnamese keuken is rijk aan verschillende heerlijke gerechten. Aan de vele soorten, zoals soepgerechten en tropische vruchten, kun je zien dat de Vietnamezen gezonde eters zijn. Ook kent de Vietnamese keuken Franse invloeden, zoals het gerecht Banh Mie Sandwich, een baguette met vlees of tofu, reepjes komkommer, chilipeper, gepekelde groenten, korianderblaadjes, sojasaus en mayonaise. Overal op straat is eten te koop en wordt gegeten. In de stalletjes en kraampjes waar een "Live Cooking" maaltijd wordt bereidt ruik je de heerlijke gerechten die op houtskool vuurpotten staan zoals o.a. BBQ beef `Bo Tung Xeo`, loempiaatjes `Nem Ran` en pruttelende Pho, een noodlesoep met mals rundvlees of kip. …  Lees verder »

Heerlijk en gezond soeppie! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Deze soep is zo verbazend lekker dat je er geen genoeg van krijgt. Heerlijk de 1e dag maar nog lekkerder op dag 2. Ook makkelijk om in te vriezen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Winny inspireerde mij om van allerlei soepen te gaan koken, dit recept kreeg ik jaren geleden van haar om de courgettes uit mijn tuintje op te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Heerlijke en aparte soep met wintergroente, kokosmelk, kip en oosterse kruiden. Een maaltijdsoep maar ook lekker als voorgerecht, bij de lunch of na een boswandeling. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Knolselderij is niet alleen lekker in de erwtensoep. Je kunt van knolselderij heerlijke soepen maken en eindeloos variëren. Dit keer heb ik de soep gemaakt met toevoeging van prei, gebakken champignons en gehaktballetjes. En natuurlijk een scheutje room om het nog lekkerder te maken. Het was weer een succes. Een heerlijke soep ook voor gasten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze overheerlijke bietjessoep moet je echt een keer maken. Bietjes zijn super gezond en door de wortel, prei en knolselderij die je met de bietjessoep meekookt, wordt de smaak van de bietjes zachter. Je kunt de soep natuurlijk ook verrijken met wat knapperig uitgebakken spekreepjes. De zure room met dille maakt van deze soep een TOPsoepje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze heldere bospaddenstoelen soep is een heerlijke variant op de talrijke gebonden en romige paddenstoelen soepen. De zelfgetrokken runderbouillon maakt de soep lekker licht en uitermate geschikt als onderdeel van een 2, 3 (of meer) gangen-menu. Houd je niet van "vreemde" paddenstoelen dan kun je ook "gewonere" soorten nemen zoals (kastanje) champignons en/of oesterzwammen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Paddenstoelen soep met vier soorten paddestoelen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Deze pikante gekruide wortelsoep met Marokkaanse kruiden is een heerlijke maaltijd met puntjes geroosterd pitabrood of midden-oosters plat brood, of geef hem als hapje tussendoor …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

1 grote wortel 2 stelen bleekselderij 1 flinke ui 1 grote prei 250 g salami, in plakken van 1 cm dik 4 eetl. olijfolie 2 theel. gedroogde gemengde Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden 1 l kippenbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van tabletten 1 pot of blik witte bonen (circa 400 g) 1 pot of blik rode bonen (circa 400 g) 1 blik gepelde tomaten in blokjes (circa 400 g) zout en versgemalen peper versgeraspte oude Goudse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Romige bloemkoolsoep met amandelen en lenteui. Makkelijk, maar erg lekker! …  Lees verder »

Warm voorgerecht, eiwitrijk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken
Top