1. Home
  2. Community
  3. GEAsoft
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

'Hedendaagse coq au vin', een variant op de gekende coq au vin. De kalkoen in dit gerecht kan je vervangen door kip of ander gevogelte.Feestelijk gevogelte voor 4 pers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Stoofpeertjes naar oma`s recept …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Rode stoofpeertjes Wat een variatie is er toch elk een maakt zijn eigen recept heb ik gemerkt …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijke maaltijd salade die mijn vader altijd maakte op een zomaar een zondag als wij kwamen eten of met kerst of oudjaars avond.En deze traditie heb ik over genomen van mijn vader.Mijn vader heeft in het verleden een poos in de horeca gewerkt en daar werd hij veel gevraagt met de feestdagen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Marc de bourgogne is een eau-de-vie, letterlijk 'levenswater', gemaakt van de 'koek' die na het persen overblijft van de druivenschillen (de 'marc'). Eaux-de-vie zijn droge alcoholische dranken met een alcoholpercentage van 40-45 %. Ze worden niet alleen van wijn gemaakt (zoals cognac en armagnac), maar ook van diverse vruchten (poire williams, kirsch, mirabelle). Oorspronkelijk zijn de eaux-de-vie kleurloos, maar als ze in houten vaten rijpen, krijgen ze die goudgele kleur die we van cognac kennen. Eaux-de-vie gemaakt van geperste druivenschillen heten in Frankrijk marc, gevolgd door de naam van de druif of wijnstreek, bijvoorbeeld marc de gewurztraminer, marc de champagne. In de Bourgogne wordt vaak marc gebruikt in deze coq au vin; je kunt de marc eventueel vervangen door cognac, maar ook zonder deze sterke toevoeging smaakt de coq au vin heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top