1. Home
  2. Community
  3. Fressnapf
  4. Kookboek Kip
Kookboek "Kip"

Het is nu echt lente en we eten nu anders. Als kip liefhebber geen zware stoofpotjes meer, maar iets lichts en verfrissenders. Ooit vond ik deze, min of meer een fris eenpansgerecht bomvol smaak uit de Italiaanse keuken. De saus heb ik verbouwd en die is nu nog lekkerder. Er is ook een Griekse versie, maar die lijkt hier niet op. Echt niet moeilijk te maken, in 30 minuten klaar en je hebt een pan bomvol frisse smaken op tafel staan! ;9 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijk frisse hartige taart met kip en kerrie die ook nog eens helemaal kidsproof is en bij de lente past. Voldoende voor 4 personen en met baktijd mee in een uurtje klaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Heerlijke kleverige sticky chicken op Aziatische wijze ook weer op basis van eenvoud. De meeste mensen hebben de ingrediënten wel in huis staan. Dit is ruim voldoende voor een complete maaltijd voor 4 personen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Eenvoud is de trend in de Italiaanse keuken en die eenvoud is zo lekker Dit werd gemaakt in een buitenlands kookprogramma op TV. Waanzinnig lekker stoofpotje kippenbouten met tomatensaus, spekjes en champignons met krokante, kruidige rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Makkelijk te maken, binnen een uur op tafel, voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Malse kipfilet met en gemarineerd in honing-mosterdsaus is bij bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals. Echt een lekker gerechtje dus dat bovendien niet erg veel werk kost om op tafel te zetten. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets. Even in de gaten houden. Controleer altijd even of de kip goed gaar is voordat je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een lekker pittig en gezond ovenschoteltje met botermalse kip, spinazie, romige aardappelpuree en pikante kaas. Complete gezinsmaaltijd of voor 2 personen voor 2 dagen. Erg lekker en ook nog eens makkelijk en snel te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Yummie een complete, pittige oosterse maaltijd voor een hele redelijke prijs voor 4 personen van een Nederlandse chefkok met indo roots. Dat spreekt me gelijk aan. Heerlijk pittige Javaanse bami met botermalse hete kippendij en verse sambal. Heet, de vlammen slaan alle kanten op, maar past er helemaal bij. Met gaartijd en voorbereiding meegenomen kan het binnen 40 minuten op tafel staan. Ideaal voor het weekend. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Ze is sinds kort ook regelmatig te zien op tv bij 24 kitchen. Deze pure winterse maaltijdsoep voor 2 personen staat binnen een uur warm op tafel. Heerlijk als je griepverschijnselen hebt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

In het najaar vind ik paddenstoelen risotto een van de lekkerste Italiaanse gerechten die er zijn. Deze is bedacht door een goede chefkok en ontzettend lekker. Iedereen weet dat paddenstoelen en kip hele goede vriendjes van elkaar zijn. Zeker op z'n Italiaans kun je er een schitterend culinair gerecht mee maken. Risotto vraagt weliswaar om geduld want je moet erbij blijven en voortdurend kijken, maar kun je het geduld opbrengen dan heb je ook wat! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ook een heerlijk borrelhapje nu de feestdagen weer voor de deur staan. Makkelijk te maken, super krokant en heerlijk kruidenmengsel. Serveer met de romige dipsaus. Voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Australisch

Vroeger op school kregen we kook les en moesten we ook ragout maken.zelf maak ik het nog regel matig maar geef het nu een eigen draai aan.en vind het ook leuk om er toch steeds weer iets anders mee te proberen,maar blijf terug komen op dit recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk romige, kruidige spaghetti met paddenstoelen. Nu de herfst nadert en het paddenstoelentijd is moet je dit beslist eens proberen. Ik zag dit gerecht een poos geleden op tv gemaakt worden door een bekende chefkok en mijn interesse was meteen gewekt. Kip en paddenstoelen zijn qua smaak voor elkaar geboren. Neem bij voorkeur de shiitakes (inmiddels overal te koop) want de smaak van deze oosterse paddenstoel is wat aromatischer dan die van gewone champignons. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Crispy kippenhuid, olijventapenade en kippenbout met meiknol en paddenstoelen. Echte smaak!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijk herfstig stoofje vol heerlijke specerijen, maar nu op Marokkaanse wijze. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Niets zo gezellig als lange zomeravonden met allerlei lekkers op de barbecue. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit geurige kippakketje? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Dit ovenschoteltje is puur zomers comfortfood. Weinig voorbereiding, de oven doet al het werk dus een super lekker ovenschoteltje en niet duur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Lekker zonnig en zomers deze pikante wrapjes en heel snel klaar. Ideaal in het weekend en/of om onderweg mee te nemen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Heerlijk kleine krielkippetjes van de barbecue. Snel te maken met hele simpele Spaanse kruiderij. Pimentón de la vera is o.a. te koop bij sommige kookwinkels zoals Dille & Kamille en Turkse winkels met veel kruiderij hebben het ook in het assortiment. Ook een leuk vakantie/camping recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

O la la dit is lekker Verse kipfilet rijkelijk gevuld met verse satésaus in een heerlijk krokant jasje, maar met een vleugje kerrie. Iedereen lust ze. Soortgelijke (slechtere) producten zijn ook wel kant en klaar te koop, maar ik loop er met een grote boog omheen. Ze zijn gewoon niet lekker, zijn taai, hebben veel te weinig vulling, smaak en zijn in elkaar gestampt in fabrieken. Derhalve deze "kakelverse" variant die heel veel beter is. Lekker bij je nasi of bami of bij een bord friet. Echt niet zoveel werk, hieronder zie je hoe het moet. Je bent even bezig, maar dan zit je ook "grandioos" te smullen van je eigen eindresultaat! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel
Top