1. Home
  2. Community
  3. Fressnapf
  4. Kookboek vlees culinair
Kookboek "vlees culinair"

Mooi zomers weer, grillen, buiten koken en eten, de BBQ weer van stal. Voor de vleesliefhebber is dit een top recept van Jord Althuizen, Neerlands grillmaster. Met de topping kun je nog wat variëren door te kiezen voor verschillende soorten blauwaderkaas van mild tot pittig. Ik heb dit nu een paar keer gemaakt en het is walgelijk lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit gerecht is misschien wel een van de lekkerste gerechten voor de wintermaanden. Een hazenbiefstuk krokant van buiten en medium rose van binnen, geserveerd met gebakken aardappeltjes en cantharellen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is een feestmaal op een koude, kille, mistige dag en helemaal als je eters hebt of krijgt. Makkelijk te maken en snel op de tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Idee voor kerst? Makkelijk te bereiden, meeste werk doet de oven, en smelt in je mond. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Als je het over stoofjes hebt dan is de klassieke Boeuf wel de lekkerste vind ik nog steeds. vroeger in de 19e eeuw was dit op het Franse platteland volksvoedsel, kost voor armelui, maar nu is het haute cuisine. Het wordt in het najaar en in de winter wereldwijd in restaurants geserveerd. Géén heisa met kerst en toch lekker luxe smullen? Dan misstaat deze zeker niet op je kerstdis. Maak desnoods een dag van tevoren, koel hem terug en verwarm in de oven want hoe langer hij staat hoe lekkerder hij wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Een mals stukje vlees met een pittige bite door de grove peperkorrels. Dit gerecht is de perfecte combinatie tussen vlees, aardappel en sla. De sla is met de witlof en radijs een fris bijgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ook deze komt in de herfst en winter helemaal tot zijn recht. Geen biefstuk, maar hamlappen en waarom kan dat niet dacht ik toen. Snel te maken, echt super lekker en de reepjes zijn botermals. De verrukkelijke saus met vele soorten paddenstoelen maakt het gerecht helemaal af. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

De rijke Russische familie Stroganov gaf haar naam aan een lekker éénpansgerecht met rundvlees. Dit is een snelle versie, zonder poespas, maar met bijzonder veel smaak. Serveer er rijst pilav bij en dan krijg je een stevige maaltijd, perfect om elke kleine en grote honger te stillen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Dit gerecht bevat een geslaagde smaakcombinatie en het ziet er leuk uit. Het magerste stukje van het varken, aangevuld met gestoofde spinazie, spek en pittige geitenkaas. Serveer met een bonte tomatensalade, samengesteld met een mooie selectie tomaten die je makkelijk kan kopen. Probeer zeker eens de groene €kumato' en de langwerpige Italiaanse €san marzano'. Bij AH hebben ze emmertjes gekleurde tomaatjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijke maaltijd van een goed stuk vlees en smakelijke groenten. Vette voorjaarslammeren gehuld in een moestuin van hemelse verlangen.  Benieuwd hoe je zelf dit gerecht klaarmaakt? Oerchef Sieberen laat het zien in deze blog » …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Varkensbuik is eigenlijk gewoon doorregen spek. Dat klinkt misschien wat machtig, maar als je het langzaam in de oven gaart, druipt veel vet eruit en hou je een heerlijk en knapperig stuk vlees over. Voorbereiding 20 minuten en 2.5 uur langzaam laten garen, maar dan heb je ook wat. Heerlijk herfstig smullen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

De herfst is begonnen en we eten weer anders. Dit is een heerlijk, luxe maaltje voor in het weekend. Heerlijke gekruide gebakken paddenstoelen met entrecote of kogelbiefstuk en met gebakken aardappeltjes van uitmuntende kwaliteit. Echt een seizoens-bistro gerecht uit de Franse keuken. Niet veel werk, maar erg lekker en ook gezond. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Heerlijke herfstige rundervinken in een volle saus dat prima past bij deze tijd van het jaar. Leuk om zelf te maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Mmmmm o lala dit is me toch lekker ! Haal met mooi weer lekker de Italiaanse Toscaanse keuken in huis. Niet alleen vers, maar ook mooi, kleurrijk en vreselijk lekker. Je proeft de zon op je bord en waant je aan een warm strandje aan de Middellandse zee. Eet dit met geroosterde verse cherry tomaten, beetje Italiaanse kruiden, zout, peper en flink olijfolie en serveer er pasta naar keuze bij of vers geroosterde aardappelpartjes met zeezout, tijm, rozemarijn en flink olijfolie. Het hele gezin smult. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Nog een hele leuke variatie op een wel heel lekker stokkie waar de smaken vanaf spatten. Snel en makkelijk te maken en iedereen smult ervan.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Stukjes varkenshaas in een lekker pruttelpotje en toch super mals. Als je alles voorgesneden hebt dan hoeft alles maar kort in de wok en daarom blijft de varkenshaas nog lekker sappig van binnen. Mocht je de feta saus te sterk van smaak vinden dan kun je de saus een beetje zachter van smaak maken door wat kookroom toe te voegen. Wordt de saus dan weer te dun dan moet je de saus eventueel iets binden met bijvoorbeeld allesbinder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

O la la dit is echt smullen. Gebakken entrecôte of biefstuk met gebakken aardappels, spekjes, gebakken uitjes, kruidenboter en paddenstoelenmelange. In de najaarsweekenden is dit een waar feestmaal. Je bent een half uurtje bezig, maar dan heb je ook wat op je bord liggen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld
Top