1. Home
  2. Community
  3. Fressnapf
  4. Kookboek Snacks
Kookboek "Snacks"

Heerlijk spareribs van de barbecue of uit de oven om lekker van te knabbelen. Liefst maak ik deze versies. Koop dan wel voorgegaarde spareribs of koop vers bij de slager en gaar die een dag eerder zelf voor op lage temperatuur in de oven zodat ze daarna een nachtje in de marinade kunnen staan. Hoe langer ze in de marinade staan hoe lekkerder ze worden. Verse spareribs met wat olie en een snufje zout ruim 2 uur voorgaren in de oven op 125 graden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Erik van Loo is al vele jaren chefkok van het alom bekende restaurant Parkheuvel in Rotterdam (twee Michelin sterren). Deze borrelballen van hem staan niet op de kaart, maar vinden wel gretig aftrek onder het personeel. En wij vinden ze ook lekker omdat ze pittig en mals zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Ik heb nogal wat bladerdeeg in de vriezer en wilde beginnen het op te maken. Opeens kreeg ik trek in saucijzenbroodjes, je kunt ze kopen, maar dat vind ik vaak weinig. Maak ze zelf, echt niet veel werk, goedkoper, maar vers en zoveel lekkerder. Zo heb ik deze bedacht, lekker pittig mals gekruid gehakt met een zoetje van de sojasaus in super krokant bladerdeeg. Deze zijn lekkerder dan van welke shop dan ook en ze kosten minder dan de helft per stuk! Heerlijk als tussendoortje of als borrelsnack. ^0^ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Deze overheerlijke (makkelijk te maken) mini saucijzenbroodjes met een pittige oosterse twist doen het elk jaar meer dan uitstekend met de jaarwisseling bij de borrel. Ze zijn altijd als eerste op. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Lekker voor na de feestdagen: zelfgemaakte saucijzenbroodjes met ketchup. Dit recept komt uit Smult 14. Meer recepten? Je bestelt Smult hier www.smult.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze uit de krant gehengeld, in een mum van tijd klaar en zo vers en lekker. Met deze eenvoud verras je je gasten en jezelf. Ook leuk als snelle amuse, slank en super gezond! Voldoende voor 14 stuks. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Multi-cultureel

Weer eens iets anders, dit kwam ik tegen op de Duitse TV want is een creatie van een sterrenkok. Dit is niet alleen erg lekker, maar ook slank en gezond. Prima voor het weekend en makkelijk te maken met verse ingrediënten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Ook dit is een makkelijk en snel te bereiden, kruidige, weekendhap waar groot en klein van smullen. Deze heb ik gemaakt met het warme weer en heb wat lopen experimenteren met de kruiden. Onbereikbaar want moest €Le Tour de France' kijken. Géén foto want m'n foon is stuk en in reparatie. Deze simpele wrapjes zijn super lekker. Dit is beslist géén gyros! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Er waren nog kipkluifjes over die nodig op moesten dus heb er een heerlijke marinade bij bedacht. Echt super lekker en een kluifpartij om nooit meer te vergeten. Deze marinade neigt een beetje naar het Midden Oosten. Heerlijk om zo weg te smullen, bij de buis, maar ook met nasi, bami en couscous of bulgur als bijgerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Dit is het super crispy frietje zoals iedereen hem graag heeft. Krakend krokant van buiten en zacht van binnen zoals friet hoort te zijn. Te vergelijken met de Aviko super crunch, maar veel lekkerder omdat ze nooit bevroren zijn geweest en 65% goedkoper, dus win/win friet! Dit is de lekkerste van Nederland, proef zelf. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

O la la dit is smullen, verse knapperige kaasstengels ! Bij een supermarkt betaal je al snel € 1,50 of meer voor zo`n doosje en dan zit er maar 90 gram in. Ik kwam op het idee om het zelf te doen. Heel veel lekkerder en krakend vers. Zeker als ze nog een beetje warm zijn. Leuk als borrelsnack of als tussendoortje, op feestjes en buffetten. Snel en makkelijk te maken. Desnoods kun je ze een dag van tevoren al maken en dan bewaren in een droge, afgesloten trommel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit is hier wel het toppertje onder de wraps en kan prima met Pasen. Als je geen zin hebt om lang te staan en je hebt eventueel gasten, geef ze dit dan. Je staat versteld van de smaken, ziet er leuk uit, is een volledige maaltijd, past bij de lente en is uiteraard walgelijk lekker! Dit is voldoende voor 4 personen, ieder twee en je zit lekker en voldaan vol. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Feestje? Of gewoon stiekem snacken in het weekend of een buffet dan zijn deze malse mini smul balletjes heerlijk! Het zat al in de planning, maar het kwam er niet van om ze te maken. Nu dus wel. Zo lekker om je vingers bij op te vreten. Ideaal met de feestdagen straks als borrelhapje. Warm lekker, koud lekker en op te warmen in de oven. Maak ze desnoods een dag eerder want veel werk is het niet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijke snack voor tussendoor en heel snel te maken. Veel verser dan die in de winkel en dus veel lekkerder. Er zijn talloze variaties op te bedenken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Laten we zeggen de ultieme culinaire visburger dus super lekker. Gezond en hier kan geen hamburger tegenop. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Een verrassende Marokkaanse twist op de bekende Amerikaanse hotdog! De Ras el Hanout maakt de mayonaise warm en kruidig, en de Merguez worstjes zijn een bekende in de Noord-Afrikaanse keuken. Een ideaal lunch- of partygerecht! Klaar in 15 minuten. Al verschillende keren gemaakt, super lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Ik kom de laatste tijd veel friet recepten tegen. Van sommige recepten gaan m`n haren echt recht overeind staan want daar klopt helemaal niets van. Ik heb heel wat verse friet gemaakt, ook in restaurants. Een frietje moet namelijk krokant van buiten zijn en zacht en droog van binnen. Als mensen de verkeerde aardappels kiezen (omdat ze er mooi groot uitzien) ga je al in de mist. Nooit vastkokend gebruiken. Als mensen het verkeerde vet kiezen gaan ze ook in de fout. Vroeger werd ossenwit gebruikt. Dat is dierlijk vet, het verbrandt niet en geeft smaak. Het is echter ongezond vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren. Daarom wordt er plantaardig gebruikt. Het allerbeste is om arachideolie (pindaolie) te gebruiken want dit is bestand tegen hitte en is onverzadigd. Het geheim is én het juiste vet én de juiste aardappel én de juiste temperatuur! Met fotoreportage. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Mmmm weekend en dan hebben we graag wat lekkers. Dit is geen vette hap, maar wel een hele lekkere. Leuk voor de zaterdagavond of als lekkere pittige lunch en makkelijk zelf te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

O la la dit is lekker! Ik kwam hem tegen, geprobeerd en goedgekeurd! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is leuk om te gebruiken op verjaardagen. Super leuk hapje bij de borrel, lekker pittig en makkelijk en snel te maken. Het nadeel is alleen dat ze zo op zijn! Genoeg voor 12 stuks. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top