1. Home
  2. Community
  3. Fressnapf
  4. Kookboek Zoet
Kookboek "Zoet"

Deze heerlijke herfsttaart kwam ik tegen in de leukste kookwinkel van Nederland. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

De basis benodigdheden zijn een blender (keukenmachine) of staafmixer met beker, snijplank, mes en ijsvormpjes. IJsvormpjes zijn vaak per 6 stuks te koop voor weinig bij Xenos, Ikea, Blokker, HEMA en Albert Heijn. Kies voor vers fruit dat enigszins rijp is. Wil je géén waterijs, maar romig vervang dan de hoeveelheden water door magere yoghurt. De structuur kan je zelf bepalen. Je kan alles kapot pureren, maar ook grof pureren of hele stukjes fruit erin laten. Kinderen vinden het lekker om daaraan te likken als het maar koud is. Proef eerst voordat je de prikker erin steekt en gaat invriezen. Als je fruit toch ietsje te zuur smaakt voeg dan een paar lepeltjes honing of ahornsiroop toe, maar laat die suikerpot dicht! Alle Hoeveelheden per soort zijn voldoende om 6 vormpjes mee te vullen. Lekker en gezond zijn deze verkoelende ijsjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Ik ben geen grote fan van toetjes, maar voor deze mogen mensen mij 24/7 bellen en dan stap ik in de auto en kom ik eventjes lekker proeven. Dit leuke en smakelijke nagerechtje is binnen 15 minuten klaar en is qua smaak bijna restaurant waardig. Heel leuk om gasten mee te verassen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik ben geen patissier en al helemaal geen taartgoeroe zoals velen hier, maar voor deze kaneelbroodjes mogen ze me 24/7 bellen. Erg leuk voor de paasbrunch (daar is het recept eigenlijk voor bedoeld), maar ook een leuke herfstklassieker. Soms heeft de Lidl ze ook warm uit de oven en neem ze dan mee. Genoeg voor 9 stuks en leuk om samen met de kinderen te maken en ze likken hun vingertjes erbij af. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Daar onze huisvrienden een kleine boomgaard hebben in hun achtertuin krijg ik elk jaar een mand appels en een enorme mand pruimen. Heel mooi onbespoten, fris, vers fruit, maar daar valt amper tegenop te eten. Ik zet het dan wel koel weg, maar dan nog. Om een hoop pruimen dan maar eens vlot te verwerken besloot ik vanmorgen vroeg een pruimenplaattaart te brouwen. Ik ben niet zo van de zoete zoals sommigen wel weten, maar in het najaar wil ik nog wel eens wat bakken (mede omdat ik tegen verspilling ben van goed voedsel) en deze was godsgruwelijk lekker en verser kun je hem niet krijgen. Gewoon delen met vrienden bij de koffie en hij is weg! Maar nu komt het, met dit recept kun je variëren en in een uur klaar ! Lees verder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

O la la dit is lekker! Ik kwam hem tegen, geprobeerd en goedgekeurd! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Altijd een succes. Heerlijk krokant en een romige vanille smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Deze had ik ook nog. Deze rondjes zijn erg smakelijk en super makkelijk en snel te maken. Hij is lekkerder en krokanter dan een Zeeuwse Bolus want die is gemaakt van gewoon deeg. Deze heeft een bite door gebruik van bladerdeeg en is dus erg smakelijk. Voldoende voor 25 stuks dus een lekker trommeltje vol. Leuk op je verjaardag bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze taart was een vrouwelijk idee, maar is makkelijk te maken. Bij de koffie toch heel erg lekker. Pure herfstsmaken, appel, kaneel, honing en noten. Wat wil je anders in deze tijd. Gewoon bakken en proberen en ervaren hoe lekker deze smaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit is echt een top baklava. Het recept heb ik ooit gekregen van een echte Turkse bakker een plaats verderop. Lekker knapperig en mierzoet dessert, vaak opgeleukt met vanille ijs en een klodder verse slagroom. Ik ben niet zo van het zoete, maar dit gerecht daar kan men mij gerust voor bellen en ik kom proeven. Leuk om zelf te maken en kun je zelfs ruim van tevoren maken voordat je het gaat eten. Dit staat op elke kaart als dessert in Griekse en Turkse restaurants. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Mevrouw hier wilde bakken want dat had ze beloofd, nou dat heeft ze gedaan hoor. Leuk om zaterdag nog te doen en ze dan zondag op je paasbuffet te zetten, bij de brunch te gebruiken of bij de high tea te nemen. Leuk als je gasten krijgt en leuk voor de kinderen zon zoet eitje. Niet alleen met Pasen lekker, maar ook zo. Ik ben niet zo van de zoete, maar de rest hier wel. Ook voor niet zoetekauwen zijn ze best lekker ! Deze hoeveelheden zijn precies genoeg voor een silicone- of anti-aanbaklaag muffinvorm van 12 stuks. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top