1. Home
  2. Community
  3. Fressnapf
  4. Kookboek Quiches en taarten
Kookboek "Quiches en taarten"

Heerlijk frisse hartige taart met kip en kerrie die ook nog eens helemaal kidsproof is en bij de lente past. Voldoende voor 4 personen en met baktijd mee in een uurtje klaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Ik ken bijna niemand die niet van hartige taart houdt. Niet alleen lekker en krokant, maar ook snel klaar. Ik ben er zelf groot fan van en na al die zware winterkost de afgelopen tijd, komt vanzelf de behoefte aan een vleugje lente en zelfs wat zomer op je bord. Nou deze voldoet daar ruimschoots aan met zongedroogde tomaatjes, champignons, paprika's, kipgehakt en heerlijke kruiderij Haal je vellen filodeeg bij voorkeur bij de Turkse winkel (koeling) want die zijn vaak verser, goedkoper en van betere kwaliteit dan die uit de supers. Deze taart is slank en voor 4-5 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Lekker winters, het is er de tijd weer voor, witlof. Ik heb deze al vaker gemaakt en verbeterd. Het idee was van een chefkok, maar die kan geen recepten schrijven dus heb zelf mijn eigen tekst geschreven, die is een stuk duidelijker. Varieër ook eens met deeg, kaas en de ham, ideeën staan erbij. Lekkere winterse, volwassen maaltijd die zowel warm als koud erg lekker is. Makkelijk te maken en (met baktijd) binnen een uur klaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Ik had nog wat restjes champignons en stukje kaas over. En heb daarom op mijn vegetarische dinsdag een kruidentaart met champignons gemaakt! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Hartige taart met aardappel, prei, kaas, spek en veel kruiden uit het Zwitserse Wallis omhuld in krokant bladerdeeg. Onlangs was er een leuk kookprogramma op tv waar de Alpenkeuken werd behandeld en deze heerlijke krokante hartige taart is me bijgebleven. Hij past goed bij herfst en winter. Eenvoudig te maken, maar oh zo lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Deze heerlijke harige taart past geweldig bij de tijd van het jaar, herfst. Een heerlijke combinatie van paddenstoelen, verse prei, rode ui, verse kruiden, gehakt en smaakmakers. Ik heb hem romig gemaakt met wat kaas. Die verspreid zich vanzelf in de oven. Hij ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens vreselijk lekker, smullen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Geen barbecue weer, maak dan binnen deze heerlijke zomerse hartige taart. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Hartige taartjes gemaakt zonder deeg in een prachtig cupje van aardappelrasp. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ook dit is weer hartige lente op tafel. Leuk om te maken, leuk om te zien en te delen en super lekker om te eten bij de brunch, als lunch, voorgerechtje, bij de borrel of tussendoor. Nog een variatietip: vervang een bakje rivierkreeftjes ook eens door een bakje vers gepelde Hollandse Noordzee garnalen. Leuk idee voor pinksteren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Dit is toch wel zo'n geweldig leuk recept en snel en makkelijk te maken. Maak het deeg een uurtje van tevoren. Deze baby quiches zijn super lekker, zien er leuk uit en is een echte lente tractatie. Erg leuk als voorgerechtje, lunch of brunch, borrelhapje of op feestjes- en buffetten. Zo leer je kinderen wel makkelijk witte asperges lekker te vinden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Heerlijk deze tijd van het jaar wanneer de asperges weer volop verkrijgbaar zijn. Ik heb het geluk midden in de streek te zitten waar ze volop verkrijgbaar en ook nog eens een keer betaalbaar zijn. De tijd dat ze verkrijgbaar zijn is toch al zo kort, niet gek dus dat we ze meerdere keren per week eten. Vele recepten hebben bij mij al op tafel gestaan en een van de toppers is toch wel de asperge taart. Normaal maak ik deze altijd met gekookte ham maar door omstandigheden was ik deze keer niet in de gelegenheid om zelf boodschappen te doen en dus was ik afhankelijk van wat ik nog in de koelkast had liggen. Gerookte zalm vond ik een goed alternatief en de crème fraiche was een goede vervanger voor de room die ik normaal gebruik. Het bleek een succes en naast de Aspergetaart-met-het-witte-goud die ik normaal maak zal deze quiche met witte asperges en gerookte zalm nog wel vaker op tafel komen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Het is lente want dat is duidelijk te merken en ze zijn er weer. Verse witte asperges oftewel het "Limburgs goud". Het seizoen is nu in volle gang en daar moet je van profiteren zolang het duurt. Dus een overheerlijke verse quiche met lenteui. Smaken van het voorjaar en dat proef je. Het is even werk, maar het eindresultaat is zo lekker en mag er zijn. Voldoende voor 4 personen als hoofdmaaltijd of lunch. Ook leuk als voorgerecht, maar snijd dan kleinere partjes en doe er 2x mee. Bewaar de andere helft gekoeld in de koelkast en warm die de volgende dag heel even op in een voorverwarmde oven. Net zo lekker, maar niet langer houdbaar. Eet smakelijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit is een simpele, klassieke en oh zo lekkere lente quiche die in no time klaar is. Het aspergeseizoen is weer begonnen dus dat wordt weer smullen! Deze snelle quiche is snel te maken en zo klaar. De smaken passen precies bij elkaar. Gezond, makkelijk voor door de weekse dagen en super lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Aan het einde van de week maak ik vaak een hartige taart met wat ik nog in huis heb.  Het heeft 2 voordelen; je hoeft niets weg te gooien en je hoeft ook geen boodschappen  te doen  Creatief koken ten top dus.  Zo is dus dit recept ontstaan met simpele ingrediënten die ik eigenlijk gewoon standaard elke week in mijn winkelwagentje doe. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Super lekkere taart en een uitstekend bijgerecht bij gebakken, gegratineerde of gestoofde vis. Gebakken kip, lamsvlees of (gevulde) varkenshaas. Ook koud prima als lunch te gebruiken of zet er punten van neer op je paasbuffet. Goed voor te bereiden en staat binnen een uur op de tafel. Deze taart brengt je gelijk een beetje in vakantiestemming. Dit is echt geweldig lekker en supersmullen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Herfst: heerlijk deze paddenstoelen quiche. Ik heb deze afgekeken van de alom bekende quiche lorriane, maar dan paddenstoelen als hoofdingrediënt gebruikt. Gebruik gewoon champignons of lekkerder kastanjechampignons. Wil je het heel luxe, neem dan 600 gr paddenstoelenmelange. Daar zitten meer dan 4 soorten in. Paddenstoelenmelange is o.a. te koop bij AH of (goedkoper, mét kaart) bij de Sligro. Ik heb hem gemaakt met kastanjechampignons, erg lekker want die waren deze week in de aanbieding bij de Lidl voor 79 cent/250 gr. Eet er een lekkere herfst salade bij en drink er rode wijn bij en je hebt een hemelse herfst maaltijd. Deze heerlijke quiche is redelijk machtig en ruim voldoende om 4 personen van te laten smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Mooie uienquiche met 3 soorten uien. Lekker als hoofd- of lunchgerecht of borrelsnack. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees
Top