1. Home
  2. Community
  3. Fressnapf
  4. Kookboek Eiergerechten
Kookboek "Eiergerechten"

Dit is een simpel, maar leuk recept dat iedereen wel kent van de wintersport of een vakantie in Oostenrijk. Het wordt namelijk in heel veel restaurants geserveerd als stevige lunch of avondmaaltijd. Het lijkt wel een beetje op het Duitse Bauernfruehstueck. In Zwitserland vind je het ook, maar dan zit er erg veel Emmenthaler of Grúyere door. Dit is lekker, voedzaam, kidsproof en makkelijk te maken en weer eens wat anders op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Een poos geleden was er een kookprogramma waar ze elke week thema's in belichten. Deze aflevering ging over de zomer en talloze variaties op heerlijke aardappelsalade. Deze trok mijn aandacht en is me bijgebleven en wel omdat deze variëteit super lekker is! Snel en makkelijk te maken. Zo lekker en ideaal voor bij de barbecue straks. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Lente! Aspergetijd is nu helemaal begonnen! Dit is een prachtig voorgerecht of luxe, lichte lunch. Vers, gezond, licht en erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

O la la dit is mooi en lekker! Wil je met Pasen eens een ander eitje, maak dan deze Chinese eitjes. Echt een geweldig recept en kan niet missen deze subtiele smaken. Toevallig zag ik het op de televisie en sprak mij onmiddellijk aan. Niet moeilijk te maken, maar houd rekening met een nachtje marineren. Dan heb je ook iets speciaals. Prettige paasdagen allen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Dit is ook een hele leuke klassieker voor je paasbrunch straks. Iedereen weet hoe een gebakken ei of een omelet op brood smaakt. Presenteer dat gebakken ei nu eens in je brood want dat vindt iedereen leuk. Met Pasen gaat het allemaal om de presentatie van het ei en de kinderen vinden het prachtig. Enige wat je nodig hebt is een snee vers brood, een ei en een uitsteekring (zie foto's). …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Europees

Ik was recepten aan het zoeken voor de paasbrunch, er is zoveel en wil elk jaar weer iets anders. Mijn oog viel hierop, niet de kip en het ei, maar wel de vis en het ei. Ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook super lekker! Als je straks een luxe paasbrunch wilt maken dan kom je hiermee heel goed  voor de dag. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Gevulde eieren met zalm …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Wie lust er nou geen eitje? Deze eieren op Indische wijze zijn lekker pittig. Echt een traktatie of zomaar een lekkere smul snack. Deze vliegen ook weg op een buffet en/of prima bijgerecht bij de Indische rijsttafel. Proef zelf maar en staat zo op tafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Iedereen kent wel sandwichspread uit zo een potje. Deze komt heel erg dicht in de buurt, maar is gewoon veel lekkerder. Leuk met o.a. Pasen op toast als borrelhapje of op brood bij de brunch. Makkelijk te maken en erg lekker. Genoeg voor 4 royale porties. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Mmmm een prachtig eitje waar, als je erin snijd, het eigeel zo wegloopt. Een must op elke paasbrunch en je kan er talloze dingen mee doen, zie onder. In een restaurant of hotel betaal je er goud geld voor. Even oefenen en dan gaat het vanzelf. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Ik kwam dit recept tegen op een receptkaartje in de Marqt: hier word je geweldig geiinspireerd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke vegetarische voorgerecht heb ik naar onze eigen smaak aangepast en er ook fotos bij gemaakt. Een aanrader als je een etentje hebt en niet enkel met Pasen. Prima van tevoren te maken. Onderaan vind je de link naar het originele recept. …  Lees verder »

Het is 10 minuten werk, maar dan heb je ook een kakelverse en superlekkere eiersalade op tafel staan. Ik heb er wat gemaakt, maar dit is met vlag en wimpel de allerbeste. Niet alleen met Pasen lekker, maar ook bij de barbecue, op de camping, de weekenden of zomaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Het is 10 minuten werk, maar dan heb je ook een kakelverse en superlekkere eiersalade op tafel staan. Ik heb er wat gemaakt, maar dit is met vlag en wimpel de allerbeste. Niet alleen met Pasen lekker, maar ook bij de barbecue, op de camping, de weekenden of zomaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Nog een erg leuk en heerlijk paaseitje uit de muffinvorm, maar een eitje in een broodnestje. Pasen staat namelijk in het teken van eitjes en hoe leuker je je eitjes presenteert hoe leuker Pasen wordt. Dit kun je echter elk weekend eten hoor. Ik wilde een eier-artikel doen vol paasinspiratie, maar aangezien artikelen op nieuwe Smulweb nog niet werkt heb ik al die leuke eitjes er maar los als recepten opgezet. Volgend jaar beter. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Pasen staat voor de deur en voor de liefhebbers van een leuk gepresenteerd eitje mijn laatste simpele Paastip. De een wil zijn eitje gekookt, de ander gepocheerd, weer een ander gebakken en ik wil hem dus zo! Het enige wat je nodig hebt is een muffinvorm met anti-aanbaklaag. Ik heb alleen vormen met 12 malletjes, dus gebruik de helft want dat is genoeg. Genoeg voor 6 leuk gepresenteerde eitjes, maar als ik hieraan begin ben ik niet te stoppen want je smult er zo drie op. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Mmmm. Niet alleen vreselijk smulbaar, maar ook een hele leuke presentatie op je Paasontbijt. Snel te maken, het enige wat je nodig hebt zijn vier (of meer) creme brulee schaaltjes. Dat waren dus weer voldoende leuke ei ideetjes, de rest volgt volgens jaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top